Investidura

Fernando López Miras aconsegueix a la fi la Presidència de la Regió de Múrcia

Fa ja més de tres mesos de la celebració de les eleccions autonòmiques i han fet falta dos debats d’investidura, un acord programàtic amb Vox i el compromís de formar un govern de coalició amb els d’Abascal

Fernando López Miras aconsegueix a la fi la Presidència de la Regió de Múrcia
1
Es llegeix en minuts

Fernando López Miras ha esgotat fins a l’últim dia, però ja ho ha aconseguit. El candidat del Partit Popular a la Presidència del Govern regional acaba de rebre la confiança de la majoria de la Cambra murciana per formar un Executiu per a la XI Legislatura.

Ha sigut elegit gràcies als vots del seu grup parlamentari, format per 21 diputats del PP, i del grup de Vox, que integren els 9 homes i dones de Santiago Abascal. 30 ‘sís’ d’un total de 45 escons; una majoria absoluta que fa innecessària una segona votació.

«Avui comença un Govern de tots: estimin qui estimin, resin a qui resin i pensin com pensin», va dir el candidat del PP en el seu últim torn d’intervenció, abans de la votació. A més, va avançar que aquesta «serà la Presidència de la igualtat» i, en concret, va parlar de «perseguire els maltractadors» i «no deixar ningú enrere».

Així mateix, es va comprometre que, durant aquesta legislatura «demostrarem que les institucions nascudes de la Constitució continuen vigents».

Notícies relacionades

El bloc de la dreta es presenta així unit i per tal de formar un Govern de coalició que representi més del 60% dels murcians. Arribar fins al pacte no ha sigut fàcil. Després de les eleccions del 28 de maig, fa més de tres mesos, el PP es va mostrar disposat a governar en solitari amb base a una suposada «majoria suficient». Havien obtingut el 43% dels vots i 21 diputats, més que tota l’esquerra ajunta (15). No hi havia, semblava, una altra alternativa possible.

No obstant, sí que n’hi havia una i Vox ho sabia: la repetició electoral. Van pressionar durant aquests tres últims mesos per formar un Govern de coalició i, finalment, el Partit Popular, conscient que les negociacions a Múrcia podrien influir en les converses a nivell nacional amb Vox per part de Feijóo, va acabar cedint.