Catalunya

El Parlament Europeu obliga a retirar una foto d’una urna de l’1-O de l’exposició de Puigdemont

L’encarregat d’autoritzar l’exhibició, que s’inaugura aquest dimarts, al·lega que no estava al dossier d’autorització remès a l’Eurocambra

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

El Parlament Europeu ha obligat aquest dimarts a retirar una fotografia en què apareixia una urna de l’1-O de l’exposició organitzada per Junts Lliures per Europa, titulada ‘Contribució de Catalunya al progrés social i polític de la UE’, i la inauguració de la qual està prevista per a aquest dimarts a la tarda. El qüestor encarregat d’autoritzar l’exposició, que es va començar a instal·lar aquest dilluns passat, havia demanat a l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont, promotor de la mateixa juntament amb l’exconseller Toni Comín, la retirada de la mateixa al no haver-se inclòs prèviament en el dossier d’autorització remesa a la cambra i havia donat de termini fins a les 9 d’aquest matí. 

Notícies relacionades

Segons el reglament, tots els esdeveniments i exposicions culturals celebrats a les instal·lacions del Parlament Europeu, inclòs qualsevol material que s’exhibeixi o distribueixi, o qualsevol activitat feta en un esdeveniment o exposició cultural, han de ser autoritzats per escrit amb temps pel qüestor responsable en nom del Parlament. En cas que els objectes exhibits, els materials exhibits o distribuïts o qualsevol activitat duta a terme en un esdeveniment o exposició cultural incompleixin una o més de les condicions establertes en aquest reglament o en la decisió d’autorització, el qüestor responsable té potestat per cancel·lar en qualsevol moment l’acte cultural o l’exposició que es tracti o fer retirar els objectes en qüestió. 

És el que han hagut de fer aquest dimarts a primera hora, quan la fotografia en qüestió ha sigut retirada. El grup de Ciutadans, que va denunciar aquest passat la instal·lació de la mostra, ha mostrat la seva satisfacció per la retirada de la fotografia. «Puigdemont i Comín s’han atrevit a fer una exposició per legitimar els fets del 2017, en contra dels valors en què es fonamenta la Unió. Totes les institucions de la Unió Europea el 2017 van recolzar l’Espanya democràtica després dels delictes del procés. Ha hagut de ser Ciutadans i el Parlament Europeu qui freni les mentides de l’independentisme a Brussel·les», ha destacat l’eurodiputada Maite Pagazaurtundua, que ha acusat Puigdemont d’intentar enganyar l’Eurocambra.