Govern municipal

ERC s’allunya d’un eventual tripartit a Barcelona: «No hi ha converses per a un pacte»

‘NATURA ENCESA’ | Barcelona surt al rescat del xou privat de llums de Nadal que el Govern va rebutjarBarcelona surt al rescat del xou privat de llums de Nadal que el Govern va rebutjar

CALOR | L’Ajuntament de Barcelona va atendre 82 persones durant l’emergència per nits tòrridesL’Ajuntament de Barcelona va atendre 82 persones durant l’emergència per nits tòrrides

QUEIXES | «Ens sentim abandonats»: veïns de Collblanc clamen contra els talls de llum d’aquest estiu«Ens sentim abandonats»: veïns de Collblanc clamen contra els talls de llum d’aquest estiu

ERC s’allunya d’un eventual tripartit a Barcelona: «No hi ha converses per a un pacte»

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha reafirmat el seu rol a l’oposició davant l’«orientació conservadora» del govern de Jaume Collboni, de qui ha criticat la seva gestió dels primers mesos com a alcalde de la capital catalana.

«ERC estem a l’oposició i exercirem aquest rol amb totes les conseqüències», ha expressat el líder de la formació, Ernest Maragall, junt amb la portaveu del grup, Elisenda Alamany, en roda de premsa aquest divendres.

Han explicat que «no hi ha converses» per a un pacte de govern ni tampoc per abordar els pressupostos, i han mantingut les seves crítiques al govern socialista perquè consideren que està condicionat pel PP.

«No podem tolerar que el PP sigui el jutge d’aquesta ciutat», ha avisat Alamany, i tant ella com Maragall han defensat el seu projecte de ciutat, basat en tres qüestions principals: la vivenda, l’urbanisme i la lluita contra el canvi climàtic.

En aquest sentit, Maragall ha dit que veu Collboni «cada vegada més lluny» i ha reivindicat el pacte a què va arribar amb Trias per a la investidura, les condicions de la qual ha dit que continuen sent vigents perquè mostren les seves propostes per a Barcelona.

«Carrera desvergonyida» per entrar al govern

Maragall ha avisat que no estaran pendents de la «carrera desvergonyida per entrar al govern que alguns grups mostren», amb referència a BComú i TriasxBcn, entre els quals veu una competència per entrar al govern.

Notícies relacionades

«Nosaltres, ni espera inútil ni precipitació. No tenim, no només cap obligació, sinó tampoc cap afany desmesurat d’avançar cap a una determinada direcció», ha insistit el líder republicà.

«El que no farem serà intercanviar cromos, ni regalar vots a ningú a canvi de càrrecs. La nostra feina d’oposició en els últims anys és la millor confirmació», ha conclòs Alamany.