Pepa Millán, nova portaveu

Vox negocia amb Feijóo una vicepresidència a la mesa del Congrés

«No seria raonable que la tercera força de la Cambra no estigui a la mesa», va dir el líder de Vox, parlant d’«una vicepresidència» després de confirmar Pepa Millán, que debuta al Congrés, com a substituta d’Espinosa

Vox negocia amb Feijóo una vicepresidència a la mesa del Congrés

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

Vox està negociant amb el PP tenir presència a la mesa del Congrés. La primera gran batalla en l’arrencada de la legislatura, la constitució dels òrgans de govern del Congrés i el Senat, acaparen el debat de la política nacional a menys de 24 hores de l’elecció. Els dos grans partits mantenen les seves opcions obertes i en el cas de Santiago Abascal, que va presentar les seves credencials com a diputat aquest dimecres, va confirmar que està negociant amb el partit d’Alberto Núñez Feijóo la seva posició dins la Mesa de la Cambra baixa. «No seria raonable quedar-nos fora sent la tercera força», va dir el líder ultra.

«Ens conformem amb una vicepresidència», va assegurar Abascal. Era el mateix lloc que van tenir en la legislatura anterior, també sent tercera força però amb 52 diputats. Després del 23 de juliol Vox es va quedar en 33 escons. Tot i que existeix un veto creuat entre Vox i el PNB (precisament el que impedeix que Feijóo tingui els números per a una investidura), Abascal va reconèixer que les seves converses amb el PP no interfereixen en les que pugui tenir amb els nacionalistes bascos. Vox en cap cas donarà suport a candidats del PNB, però no posa línies vermelles què el PP avanci pel seu costat amb els d’Andoni Ortuzar. En realitat, els populars podrien deixar vots a les dues formacions perquè tinguessin el seu lloc a la mesa.