Tribunals

La Fiscalia recorrerà la decisió del Constitucional de rebutjar el recurs de Puigdemont contra la seva detenció

Els magistrats conservadors César Tolosa i Concepción Espejel van inadmetre la petició de l’expresident català sense esperar que decidís el ple, de majoria progressista

La Fiscalia recorrerà la decisió del Constitucional de rebutjar el recurs de Puigdemont contra la seva detenció
1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja

La Fiscalia del Tribunal Constitucional (TC) recorrerà al setembre la decisió de la majoria conservadora de la Sala de Vacances d’inadmetre el recurs d’empara que va presentar l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont contra l’ordre de detenció dictada pel Tribunal Suprem. Aquesta decisió permetrà que el ple de l’òrgan de garanties que, des del gener passat té una majoria progressista, pugui prendre una decisió sobre aquest tema.

Notícies relacionades

La Sala de Vacances del Constitucional va inadmetre a tràmit el recurs que va presentar l’expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemontatesa la «manifesta inexistència de violació d’un dret fonamental tutelable en empara», segons especifica la interlocutòria, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO DE ESPAÑA, del grup Prensa Ibérica.

La decisió havia sigut adoptada amb dos vots a favor –els dels magistrats de l’ala conservadora César Tolosa i Concepción Espejel– i un en contra –el de la magistrada del sector progressista Laura Díez. Aquesta última dissenteix de la majoria al considerar que la Secció no devia resoldre perquè la decisió sobre la suspensió de les mesures cautelaríssimes no era urgent i per considerar que, en el seu cas, el recurs d’empara hauria d’haver sigut admès.