Pedro Sánchez arriba al Marroc amb la seva família de vacances privades

1
Es llegeix en minuts
EFE

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, ha viatjat aquest dimarts al Marroc per passar uns dies de vacances amb la seva família, han informat a EFE fonts del Govern.

Sánchez, que ha viatjat en un avió de línia comercial fins a l’aeroport de Marràqueix, ha aterrat fa unes hores en aquesta ciutat per descansar amb la seva família abans d’iniciar el nou curs polític. Es tracta d’un viatge «estrictament privat», segons les fonts de la Moncloa, que remarquen que ha sigut «costejat íntegrament amb recursos propis» pel president del Govern i en el qual no es contempla cap agenda institucional.

Tot i que inicialment es va especular que Sánchez es desplaçaria a Lanzarote, les mateixes fonts expliquen que el cap de l’Executiu en funcions s’ha mantingut a Madrid fins avui.

Altres polítics

El president del Govern ha començat aquest dimarts les vacances després que aquest dilluns gravés un vídeo a la seu del PSOE a Ferraz en el qual confiava a trobar prou suports per aconseguir una investidura que «permeti continuar avançant» quatre anys més. Sánchez s’ha emplaçat a la constitució de les Corts, el pròxim 17 d’agost, per començar a negociar els possibles suports que requereix per reeditar un govern de coalició.

Notícies relacionades

Les vacances de Sánchez i la seva família al Marroc no són les primeres d’un president del govern espanyol al país veí. Al nord del Marroc solien passar períodes vacacionals els expresidents José Luis Rodríguez Zapatero i Felipe González, els dos socialistes, però des que el primer va deixar la presidència el 2012 cap altre cap d’Estat espanyol ho ha fet.

El 2011, Zapatero va passar la nit de Cap d’Any amb la seva família a la ciutat del nord de Tànger juntament amb la seva llavors ministra d’Exteriors, Trinidad Jiménez.