Escapada a Galícia

El ‘Bribón’ de Joan Carles I venç a les regates de Sanxenxo

El ‘Bribón’ de Joan Carles I venç a les regates de Sanxenxo

Lavandeira jr. / PIM

2
Es llegeix en minuts
EFE

El rei emèrit Joan Carles I ha guanyat amb el ‘Bribón’ el XXIV Trofeu Hotel Carlos I Silgar en la classe 6M després d’haver completat la remuntada en les dues regates que es van celebrar aquest diumenge i en les quals també va participar la infanta Elena, tot i que amb una altra embarcació, l’‘Alibabá II’, que va cedir el lideratge que havia aconseguit dissabte.

Amb sol, dia de platja a Sanxenxo (Pontevedra), vent del nord-oest al voltant d’11 i 12 nusos i sense gaires onades, condicions òptimes per navegar, les embarcacions van poder completar les dues mànigues previstes el segon dia de competició, quatre en total al llarg del cap de setmana.

Es van validar dos sobrevent-sotavent i el ‘Bribón’, sota la grímpola del Reial Club Nàutic de Sanxenxo, va aconseguir refer-se del quart lloc en què havia començat la regata dissabte. Després aquesta mala màniga inicial, el barco de Joan Carles I es va emportar la segona prova de dissabte i va guanyar les dues d’aquest diumenge.

La infanta Elena ha competit

Amb la infanta Elena com a part de la tripulació durant el segon dia de competició (el primer havia navegat en una embarcació auxiliar) i Miguel Lago a la canya, el barco de la Monte Real Club de Yates de Baiona (MRCB) va sumar un tercer lloc i un quart que el van relegar a la segona plaça de la general entre els 6M.

En la cerimònia de premis, Joan Carles I va recollir el corresponent al ‘Bribón’ i va posar amb la tripulació que comanda el seu amfitrió, Pedro Campos, que a més presideix el Reial Club Nàutic de Sanxenxo.

L’alcalde de Sanxenxo, Telmo Martín, i el director de l’Hotel Carlos I van presidir la cerimònia al pallol del Nàutic.

Notícies relacionades

Una vegada finalitzada la regata, es preveu que el rei emèrit allargui almenys una jornada la seva estada a Galícia per continuar preparant-se per al Mundial de 6M que se celebrarà al Regne Unit a finals d’agost.

Joan Carles I va aterrar dimecres passat a Vigo després de volar en un jet privat des d’Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units) i des d’aleshores s’allotja a Sanxenxo a la casa del seu amic Pedro Campos a Nanín, a 2,5 quilòmetres del nàutic. És la seva tercera visita a Espanya des que va fixar la seva residència als Emirats l’any 2020.