La causa del procés

Clara Ponsatí, detinguda de nou a Barcelona

L’eurodiputada de Junts, que ja no té immunitat europarlamentària, ha publicat un tuit en el qual afirma que ha sigut detinguda

Clara Ponsatí, detinguda de nou a Barcelona

@ClaraPonsati

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

L’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha sigut detinguda de nou a Barcelona, segons ha explicat ella mateixa a través d’un missatge en les xarxes socials, i està sent traslladada a la Ciutat de la Justícia de Barcelona. La parlamentària ha tornat a Catalunya aquest dilluns malgrat la nova ordre de detenció que el magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena va dictar contra ella per la causa de l’1-O.

Al juny Llarena va dictar una ordre de detenció nacional contra Ponsatí després de la seva incompareixença a l’alt tribunal el 24 d’abril. En la interlocutòria, Llarena afirmava que la investigada «ha desatès voluntàriament i injustificadament la citació judicial».

Declaració indagatòria

El magistrat instructor remarca que l’ordre de detenció nacional té com a finalitat prendre-li una declaració indagatòria, com a investigada per desobediència, i recorda que, si Ponsatí compareix voluntàriament, l’ordre de detenció es podria deixar sense efecte com va passar amb Meritxell Serret i Anna Gabriel.

Notícies relacionades

Ara mateix Ponsatí no té immunitat europarlamentària, ja que la desestimació del Tribunal General de la Unió Europea del seu recurs contra el Parlament Europeu per l’aixecament de la protecció parlamentària suposa el final de la immunitat cautelar. Segons marca l’article 162 del reglament del TJUE i el TGUE, tret que la interlocutòria de cautelars feta pel TJUE marqui una data sobre les mesures cautelars, «la mesura prescriu quan es dicta la sentència que tanca el procediment».

En el cas de Ponsatí, el TJUE no especificava fins quan els donava la immunitat provisional, així que la immunitat cautelar ara decau. Per ara, la defensa de Ponsatí no ha presentat cap recurs al TJUE.