Rufián denuncia insults homòfobs i amenaces de Desokupa: «El seu odi és el nostre orgull»

LORENA SOPENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de llista d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha denunciat els insults homòfobs i «amenaces» per part de Desokupa i centenars d’usuaris arran de la seva participació ahir en la marxa de l’Orgull a Barcelona, davant de la qual cosa ha avisat: «El seu odi és el nostre orgull».

Unes 110.000 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona –120.000, segons l’organització– van participar ahir a la capital catalana en la tradicional marxa amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, una mobilització que aquest any va coincidir amb la campanya de les eleccions generals i que va batre un rècord de participació.

Entre els diferents polítics i candidats de diverses formacions polítiques que van assistir a la marxa en diferents carrosses hi va ser Rufián, amb altres companys d’ERC, que va compartir diferents imatges a les seves xarxes socials mostrant el seu suport al col·lectiu LGTBI.

Però un dia després, el candidat d’ERC ha denunciat a Twitter els insults que està rebent, després que la polèmica empresa de desallotjaments extrajudicials Desokupa hagi publicat a Instagram unes fotografies de Rufián en aquesta marxa.

«El que fan alguns per sumar quatre vots... Gabriel Rufián ara és ‘Rufinita’, que em sembla meravellós, però realment surt de l’armari una setmana abans de les eleccions. Doncs res, tio, et continuem estimant siguis el que siguis, guapo», assenyala la publicació.

Notícies relacionades

Una publicació que en dues hores de diumenge ja tenia més de 6.170 likes i gairebé 400 comentaris, molts d’ofensius contra Rufián i el col·lectiu LGTBI, i que el mateix candidat d’ERC ha mostrat en diverses captures de pantalla a través de les seves xarxes socials, a tall de denúncia.

«Així des d’ahir», ha lamentat Rufián, al·ludint aquesta publicació i altres comentaris rebuts a través de les xarxes socials. «Homofòbia i amenaces. El seu odi és el nostre orgull. Em tindreu sempre davant, nazis», ha replicat.