Eleccions del 23J

Junqueras dispara contra Junts: «Alguns prefereixen barallar-se amb nosaltres que defensar Catalunya»

Junqueras dispara contra Junts: «Alguns prefereixen barallar-se amb nosaltres que defensar Catalunya»

Marc Puig / ERC

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha escollit la ciutat de Badalona per llançar el primer dard contra Junts de la campanya. «Alguns prefereixen barallar-se amb nosaltres que defensar Catalunya», ha assegurat en un míting el dia que s’arriba a l’equador. Després de rebre diverses crítiques de l’espai postconvergent en els últims dos dies, Junqueras ha defensat les negociacions que ERC han portat a terme al llarg de la legislatura al Congrés, des dels indults a la pujada de les pensions o a la llei trans, i ha retret l’actitud d’aquells «molt sovint els «insultin» i els «falten al respecte», amb referència a Junts. En aquest sentit, els ha demanat que canviïn d’estratègia i els ajudin a defensar Catalunya.

Al costat d’un dels emblemes de la ciutat, en el Pont del Petroli, Junqueras ha avisat que com més vots rebi ERC, «més força» tindrà per defensar els interessos dels catalans, i ha assegurat que el seu partit ha sigut «sempre» baluard, fins i tot quan les «circumstàncies han sigut molt difícils». A més, ha assegurat que estaran «disposats a pagar el preu que faci falta per defensar el país i a la seva gent». Les crítiques d’ERC a Junts arriben després que l’exconseller Josep Rull els hagi acusat de ser «incapaços» de demanar el traspàs íntegre de Rodalies o que aquest dijous la presidenta del partit, Laura Borràs, acusés Rufián de ser «submís» al PSOE.

Justament, a l’acte a Badalona, també ha participat el candidat d’ERC al 23J, Gabriel Rufián, que ha erigit ERC en un «vot de país». També ha vaticinat que el PSOE acabarà abstenint-se a la investidura d’Alberto Nuñez Feijóo, malgrat que el socialista Patxi López ho negués en el debat televisiu d’aquest dijous. «No seria la primera vegada que el PSOE traeix la seva gent i la seva història», ha etzibat, afirmant també que l’«única» formació «que mai ha pactat ni pactarà amb el Partit Popular és Esquerra».

«Netejarem Badalona de racisme»

Finalment, la número sis al Congrés, María Dantas, ha fet una referència velada a l’alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, parafrasejant la seva icònica campanya de ‘netejant Badalona’. «Netejarem Badalona de racisme, d’islamofòbia i de lgtbifòbia», ha promès, en un discurs molt centrat en les polítiques d’esquerres

Notícies relacionades

Badalona és una de les ciutats que des de fa uns anys apareix entre les apostes dels republicans, per ser un punt clau en el seu objectiu de fer efecte en el vot metropolità. No obstant, les últimes eleccions municipals no van sortir com s’esperava. La victòria devastadora del popular Xavier García Albiol –que va aconseguir tres regidors més de la majoria absoluta–, va deixar ERC amb només dos regidors i fora del govern municipal.

Albiol va guanyar a tots els barris, inclòs el centre de la ciutat, un dels punts més hostils per a ell i que se li havia resistit durant anys. Un vot prestat al qual justament ara es dirigeix l’alcalde popular, per demanar-los que donin el seu vot a Alberto Núñez Feijóo perquè –segons defensa– és «el millor que li pot passar» a la ciutat, perquè tindrien «un fil directe» amb el Govern.