Entrevista a Onda Cero

Feijóo segueix amb les picades d’ullet a Vox i evita parlar de víctimes del franquisme

El líder del PP parla de «persones que han mort en la guerra, dels dos bàndols»

Feijóo aprofundeix en els dubtes sobre Correus i Sánchez hi veu una estratagema per tapar els pactes amb Vox

Feijóo segueix amb les picades d’ullet a Vox i evita parlar de víctimes del franquisme
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, segueix aquest divendres fent picades d’ullet a la ultradreta de Vox. Si aquests últims dies ha rebutjat condemnar el càntic «Que et voti Txapote», un crit sobre el terrorista d’ETA que s’està fent popular entre els simpatitzants del PP i de Vox per criticar Pedro Sánchez, avui no ha volgut reconèixer les víctimes de la dictadura franquista i ha parlat de «persones que han mort en la guerra, dels dos bàndols».

Feijóo ha concedit una entrevista a Onda Cero en la qual, sobre el tema de què farà amb Cuelgamuros i si farà marxa enrere en el canvi de nom (abans Valle de los Caídos) i frenarà els plans de reconvertir-lo en un memorial de la reconciliació, el candidat a la Moncloa ha respost fent una menció al terrorisme d’ETA i als candidats amb delictes de sang que EH Bildu va ficar a les llistes electorals de les municipals. Feijóo ha dit que ell no viurà «del franquisme en els pròxims anys perquè Espanya no viu d’això, que va passar fa 80 anys», i que la seva intenció és fer les consultes legals necessàries per impedir que persones condemnades per terrorisme es puguin presentar a unes eleccions.

En aquest context és quan ha declarat: «Crec que la memòria democràtica i el franquisme... no formen part de les meves prioritats, i ja li anticipo que soc absolutament respectuós amb les persones que han sigut... que s’han mort en la guerra, dels dos bàndols, i crec que aquest moment ens hauria de servir per no tornar a dividir mai més la societat espanyola» 

Notícies relacionades

Aquesta setmana, Feijóo s’està centrant a aconseguir vots al calador de Vox per intentar rebaixar el preu que Santiago Abascal pot posar a la seva investidura si la ultradreta, com assenyalen la majoria de les enquestes, treu més de 30 escons. Els sondejos apunten que el pacte amb Vox serà l’única via perquè el candidat del PP pugui arribar a la Moncloa i, com ja va fer Juanma Moreno a Andalusia, Feijóo està intentant agradar l’elector més de dretes que aquests últims quatre anys s’ha sentit atret per Abascal. Moreno, a les eleccions de juny del 2022, va treure majoria absoluta.

Després del debat amb Pedro Sánchez dilluns, en el qual Feijóo va mostrar la seva faceta més dura, el polític gallec ha continuat amb la seva estratègia de sembrar dubtes sobre el vot per correu mentre ha evitat condemnar el crit «Que et voti Txapote», i aquest divendres ha fet repetit aquesta reflexió sobre la Guerra Civil espanyola.