Eleccions del 23J

Els 10 moments clau del cara a cara entre Sánchez i Feijóo

2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

A 13 dies que s’instal·lin les urnes a Espanya, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s’han embrancat en un dur debat cara a cara ple d’acusacions, crítiques, interrupcions, anades i vingudes. Aquí hi ha els 10 moments clau d’aquest xoc entre el president del Govern i el líder del PP.

Els debats

- Sánchez: «Agrair al senyor Feijóo que hagi acceptat un únic debat cara a cara després que molts mitjans truquessin a la porta del senyor Feijóo també per fer altres debats».

- Feijóo: «Fa quatre dies que prepara el debat. A quatre dies per sis debats, 24 dies. No tindria vostè temps de fer campanya.

L’economia i les motos

- Sánchez: «Estem creant ocupació com mai, creixent en circumstàncies molt difícils i controlant la inflació com cap altra economia europea».

- Feijóo: «Senyor Sánchez, no menteixi vostè als espanyols. [...] L’economia espanyola no va com una moto».

La guerra d’Ucraïna

- Sánchez: «¿S’adonen que el senyor Feijóo no parla mai d’Ucraïna, dels efectes lesius que ha tingut sobre els preus? [...] Però, ¿en quin món viu vostè?».

- Feijóo: «¿Només hi ha hagut guerra que afecti Espanya? ¿La resta de països no ha tingut cap problema?».

El deute públic d’Espanya i Galícia

- Feijóo: «Probablement vostè se’n vagi, deixarà el desfalc del deute a tots els espanyols i el pagarem».

- Sánchez: «És vostè un expert en deute. Vostè ha triplicat el deute públic a Galícia».

La llei del ‘només sí és sí’

- Feijóo: «Els violadors surten de la presó pel disbarat de la seva llei. La llei del només si és sí no està en vigor perquè el PP li va donar els vots al PSOE».

- Sánchez: «Vostès estan pactat amb un partit masclista que no està condemnant la violència masclista i això té les seves conseqüències».

La llista més votada

- Feijóo: «Jo em puc comprometre en aquest moment a afavorir la seva investidura. Si guanyo jo, ¿facilitarà la meva investidura?».

- Sánchez: «Parli vostè amb el senyor [Guillermo Fernández] Vara».

Sánchez i EH Bildu

- Feijóo: «Jo mai governaré ni pactaré amb el braç polític dels que ho van planificar (l’atemptat de Miguel Ángel Blanco), executar i aplaudir».

- Sánchez: «Han arribat vostès a abocar aquesta maldat del ‘Que et voti Txapote’.

Feijóo i Vox

- Sánchez: «Si Vox és un partit d’extrema dreta de veritat, com vostè va dir, no es pot pactar governs amb Vox com vostè està fent».

- Feijóo: «Estic convençut que si li donessin l’oportunitat, vostè pactaria amb Vox. Vostè pactaria amb qualsevol».

La transparència

- Sánchez: «Estic en condicions d’explicar fins i tot últim cèntim d’euro del meu compte corrent, absoluta transparència. Puc explicar cada un dels meus viatges, per terra. aire i mar, tots. Amb qui he anat, on he anat...».

- Feijóo: «Mai utilitzaré un mitjà de l’Estat per anar a un casament, a veure uns amics o per anar a un concert ni fer cap míting del meu partit».

La política amb el Marroc

Notícies relacionades

- Feijóo: «No sé en què consisteix el compromís de Sánchez amb el Marroc. No ha informat ni ha demanat autorització al Congrés i ha trencat l’equilibri de 30 anys».

- Sánchez: «Amb el Marroc tenim la mateixa posició que els principals socis europeus».