Campanya electoral 23J

Feijóo alerta que Sánchez busca «una carambola» per «tornar a bloquejar la governabilitat»

2
Es llegeix en minuts

El líder del PP i candidat a la presidència del Govern, Alberto Núñez Feijóo, ha avisat aquest diumenge que el cap de l’Executiu «fia» les generals del 23 de juliol a una «carambola» per «tornar a bloquejar la governabilitat» d’Espanya amb el «no és no» que va viure Mariano Rajoy el 2016. Per això ha demanat el vot per al Partit Popular, per «trencar els blocs que ha construït el ‘sanchisme’» i per «canviar les aliances en contra pels pactes d’Estat».

Així s’ha pronunciat Feijóo en la seva intervenció a la plaça de toros de Pontevedra, on el partit ha reunit prop de 12.000 persones, segons fonts del partit. Es tracta d’un lloc simbòlic per a Feijóo, talismà de les seves quatre majories absolutes a Galícia des de la primera cita en la qual es va presentar després de succeir Manuel Fraga el 2009.

En diverses grades penjava el cartell ‘És el moment’, el lema del PP en aquesta campanya de les generals. Feijóo ha recordat que el 2009, quan va aconseguir a Galícia la seva primera majoria absoluta, es va presentar amb l’eslògan ‘Ha arribat el momento’. «I avui tornem a dir: ‘És el moment del canvi a Espanya. És el moment d’Espanya’», ha proclamat davant un auditori entregat.

Feijóo ha afirmat que en el seu recorregut per Espanya està veient que els espanyols ja no es «fien» del Govern i ha recalcat que el canvi és «poder confiar en el Govern». «Quan Felipe González va dir l’any 1982 que el canvi és que Espanya funcioni, nosaltres diem l’any 2023 que el canvi és que puguem tornar a confiar en el Govern d’Espanya», ha remarcat.

«No es poden fer trampes»

A més, el president dels populars ha assenyalat que aquells que els «van dividir i ara ja no poden guanyar» «ho fien ara a tenir una carambola per tornar a bloquejar la governabilitat d’Espanya» després de les eleccions del 23 de juliol.

Notícies relacionades

«¿Recordeu allò del ‘no és no’ i ‘quina part del no no han entès’? Doncs jo dic que no tornin a fer el ‘no és no’, votarem pel ‘sí és sí’ i que no tornin a bloquejar Espanya com la van bloquejar al president Rajoy, com ho va intentar dues vegades fins que el van fer fora», ha demandat.

Després d’assegurar que a ell no l’elegiran «perquè els menteixin», ha apel·lat a votar el 23 de juliol «amb més ganes que mai» i «demostrar que no es poden fer trampes» perquè «la gent no les admet» i «sap molt bé distingir entre un polític que fa trampes i un altre que no». «Ho donaré tot per no defraudar ningú», ha finalitzat.