Negociacions

El PSC proposa Núria Marín per al Senat i no repetirà a la Diputació de Barcelona

El PSC busca un tercer soci per controlar la Diputació de Barcelona sense Junts ni ERC

El PSC proposa Núria Marín per al Senat i no repetirà a la Diputació de Barcelona

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, no repetirà com a presidenta de la Diputació de Barcelona. Després de quatre anys dirigint la institució de la mà de Junts, la direcció del PSC ha decidit que no continuï formant part de l’ens supramunicipal i la proposarà com a senadora per designació autonòmica, nomenament que haurà de ser ratificat pel ple del Parlament. Marín va guanyar folgadament les eleccions a l’Hospitalet, però va perdre la majoria absoluta i va passar de 14 a 13 regidors.

La decisió l’ha comunicat aquest dijous el primer secretari del PSC, Salvador Illa, a l’executiva del partit. En un comunicat, els socialistes asseguren que aquest moviment servirà per «reforçar l’equip de senadors amb el lideratge sòlid de Marín», de qui destaquen que és una «dirigent política amb una gran experiència en gestió municipal i una magnífica trajectòria de servei públic».

Marín ocuparà la plaça que deixa la fins ara senadora Lorena González, que ha sigut escollida recentment com a alcaldessa de Balaguer i ja ha sigut donada de baixa de la cambra alta.

La decisió de la direcció socilista arriba enmig de les negociacions per formar govern a la Diputació de Barcelona. Després del cop de porta de Junts a reeditar el pacte amb el PSC, els de Salvador Illa negocien un acord amb els Comuns, que asseguren que el tenen molt avançat, i busquen un tercer soci per aconseguir que el pacte tiri endavant i evitar que una suma de Junts i ERC es quedi amb la institució.

Notícies relacionades

Entre les opcions que estudien els socialistes, hi ha repetir l’loperació Sirera que va desembocar en l’estranya aliança PSC-Comuns-PP per investir alcalde Collboni, però també atraure els dos diputats independents adscrits a Junts –Marc Castells i Sergi Vallès– o aconseguir el suport de l’única representant de Tot per Terrassa.

De moment, els socialistes no volen avançar qui proposaran per a la presidència de la institució, en cas que alguna d’aquestes fórmules tirés endavant, perquè les «negociacions segueixen obertes», tot i que la majoria de mirades apunten a Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi i persona de màxima confiança de Salvador Illa.