Negociacions

El PSC explora amb els Comuns un pacte alternatiu a la Diputació després del cop de porta de Junts

Junts confirma el cop de porta al PSC a la Diputació de Barcelona i busca una majoria alternativa

¿Qui guanyarà les eleccions generals a Espanya 2023? Aquestes són les prediccions

El PSC explora amb els Comuns un pacte alternatiu a la Diputació després del cop de porta de Junts

ACN / JORDI PUJOLAR

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

«Ara comencen les negociacions». Així ho afirmen fonts socialistes, després del cop de porta de Junts a reeditar el pacte a la Diputació de Barcelona. Fins ara, el PSC havia assegurat que prioritzava l’entesa amb els postconvergents a l’ens supramunicipal, però amb el rebuig confirmat de l’executiva del partit, els socialistes reconeixen que ja han començat a negociar amb els Comuns, i que ho continuaran fent durant els pròxims dies, amb l’objectiu de donar «estabilitat a la institució i posar-la al servei dels ajuntaments i de la ciutadania de la província de Barcelona». Un pla b, no obstant, que necessita altres socis per tirar endavant.

Notícies relacionades

Amb l’actual composició del ple, un eventual pacte entre socialistes i Comuns sumaria 22 vots, mentre que Junts i ERC arribarien fins a 23. Així, perquè el PSC pogués mantenir la presidència de la institució, necessitaria –com a mínim– un vot més, ja que en cas d’empat sortiria escollit el guanyador de les eleccions, que en aquest cas són els socialistes. Davant aquest escenari, el diputat de Tot per Terrassa podria decantar la balança, tot i que resulta difícil pensar que es pot aliar amb els socialistes quan governa amb ERC i Junts al seu municipi. Per tant, tot quedaria a expenses del PP, que podria repetir l’operació que va investir Jaume Collboni alcalde de Barcelona.

Fonts populars asseguren a EL PERIÓDICO que tenen una reunió pendent amb els socialistes per explorar aquesta possibilitat, tot i que també apunten que els han «sondejat totes les formacions». A més, les mateixes fonts afirmen que el seu únic objectiu en aquestes negociacions és «tenir recursos» per als 4 municipis barcelonins on tenen l’alcaldia –Badalona, Castelldefels, Monistrol de Montserrat i Pontons– i no tanquen la porta a un pacte amb cap de les formacions, tampoc les independentistes. «Això no va d’ideologia, sinó de gestió pura i dura», deixen clar els populars.

Temes:

Barcelona PSC PSC