Eleccions 23J

Calviño demana a Feijóo que reveli qui dirigirà la política econòmica del PP

2
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha demanat «continuar endavant amb la política econòmica que funciona» davant «el no-res» i «el negacionisme econòmic» del Partit Popular(PP).

En declaracions als mitjans abans d’assistir aquest diumenge a la inauguració del Congrés de Joventuts Socialistes de Madrid, Calviño ha tornat a reclamar al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, un debat amb la persona del seu partit que hagi de liderar la política econòmica si eventualment arriben al Govern després de les eleccions generals del 23 de juliol.

«¿Quina és la seva agenda de política econòmica? ¿Qui lideraria aquesta política econòmica?», s’ha preguntat Calviño abans de demanar a Feijóo que digui què farà amb les pensions i amb la reforma laboral.

«Els demano que diguin quina persona liderarà la política econòmica i que tinguem un debat per oferir a la ciutadania un contrast clar entre la nostra política i el no-res, que de moment és el que sabem del seu programa econòmic», ha afirmat.

A més, la vicepresidenta primera ha acusat el PP de ser «negacionistes econòmics» i xocar «contra la raó i la realitat de les dades», amb previsions de creixement d’organismes nacionals i internacionals que se situen «per sobre» de les del Govern.

«Davant d’això, tenim uns líders del PP que han estat fent vaticinis catastròfics, cosa que demostra la necessitat de saber qui és la persona que sap d’economia, perquè sens dubte els que fan declaracions públiques demostren cada dia que no en saben», ha continuat.

Calviño ha considerat que un govern del PP i Vox suposaria «una frenada» a l’arribada dels fons europeus i ha posat com a exemple el que ha passat a Itàlia.

«Estem parlant dels fons europeus, de la reforma laboral. Amb el menjar no es juga, i els experiments s’han de fer amb gasosa», ha dit.

Interrompuda durant la intervenció

Durant la seva intervenció, Calviño ha sigut interrompuda per una veïna de Puente de Vallecas, que li ha retret que no parlés dels okupes i de la gent «que viu del Govern i en té per comprar-se cotxes».

Notícies relacionades

La vicepresidenta ha contestat que el que s’ha d’impulsar és que les persones que treballen i els joves tinguin accés a una vivenda digna: «Estic completament d’acord amb vostè que ens hem d’assegurar que tot el sistema prioritza i incentiva l’esforç i que fan el millor per contribuir al país».

En vista de la insistència de la veïna sobre els okupes, Calviño ha recordat que havien proposat al Parlament una modificació de la llei d’agilitat processal perquè les desokupacions il·legals siguin més àgils i l’ha emplaçat a «tenir una conversa més tranquil·la» després de la compareixença, per la qual cosa quan ha acabat ha anat on era aquesta ciutadana.