Ajuntament de Barcelona

Sirera promet estabilitat a Collboni si governa sol

Sirera promet estabilitat a Collboni si governa sol

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha promès recolzar l’estabilitat de l’equip municipal de Jaume Collboni si governa sol, i s’ha ofert a exercir de pont entre el consistori barceloní i un eventual Govern de l’Estat presidit per Alberto Núñez Feijóo.

Així ho ha plantejat en una entrevista amb Efe, en què ha recordat que la condició que va plantejar a Collboni per donar-li suport i permetre’n l’elecció com a alcalde de Barcelona va ser que «els comuns no estiguessin en el govern municipal». No obstant, Collboni ja ha dit aquesta setmana que espera ampliar el seu equip, ara format només pels 10 regidors socialistes, amb els 9 de Barcelona en Comú.

Segons Sirera, si Collboni s’acaba desdient del seu compromís i obre la porta del govern als comuns, haurà de patir-ne les conseqüències: «A mi se m’enganya una vegada, però no dues. No em podrà tornar a enganyar, perquè no em fiaré d’ell, i el mandat és molt llarg», ha avisat el dirigent popular.

«Collboni ha dit que governarà en solitari. Si ell incompleix aquest compromís, jo no podré fer-hi res, però crec que s’equivocarà, perquè no m’estarà enganyant a mi, sinó els ciutadans de Barcelona», ha insistit.

«Li ofereixo a Collboni la col·laboració lleial del PP per als temes de ciutat que beneficiïn el conjunt dels ciutadans de Barcelona. L’ajudaré en tot allò que signifiqui progrés econòmic, atracció d’inversions, de talent i de grans esdeveniments, l’ampliació de l’aeroport...», ha assegurat.

Pont amb Núñez Feijóo

A més, l’oferta també inclou ajudar a greixar les relacions entre l’Ajuntament de Barcelona i un hipotètic Govern de l’Estat si el lidera el PP després de les eleccions generals del 23 de juliol.

«Segurament, d’aquí un mes, Espanya tindrà un nou Govern presidit per Alberto Núñez Feijóo. Jo vull fer d’interlocutor amb el Govern d’Espanya, vull que el Govern d’Espanya treballi conjuntament amb el govern municipal de Barcelona», ha afirmat.

Sobre la cita electoral del 23J, ha comentat que «quan falta un mes per a les eleccions generals, en què el PP té com a principal adversari el PSOE, molta gent pot no haver entès que el PP li doni l’alcaldia de la segona ciutat d’Espanya al seu principal adversari», però ho ha fet així «per responsabilitat».

El PP ha aconseguit que Barcelona «no estigui en mans dels separatistes, de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras», i que «no depengui del populisme d’Ada Colau», ha destacat.

Reunió pendent per analitzar les 43 mesures

Abans del ple de constitució del nou Ajuntament de Barcelona, Sirera va traslladar a Collboni un document amb 43 mesures que el PP considera necessari implementar a la ciutat, tot i que encara no han tingut temps per seure a parlar de quines poden tirar endavant. Tot i que el PP confia a poder fer-ho la setmana que ve.

Notícies relacionades

Les prioritats que posarà a sobre de la taula seran la seguretat, un «pla especial» de neteja, el redisseny de les superilles per garantir una «mobilitat eficaç» a la ciutat, i la «simplificació administrativa».

«Tinc un alcalde que no és del meu partit, però sempre que posi a sobre de la taula mesures que beneficiïn el conjunt dels ciutadans de Barcelona tindrà el suport del PP», ha assegurat.