Eleccions generals del 23J

El PP insisteix en un sol cara a cara entre Sánchez i Feijóo i es reunirà dilluns amb el PSOE per fixar-ne les condicions

2
Es llegeix en minuts

El PPes planta en un sol cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo i anuncia que es reunirà dilluns amb el PSOE per fixar les condicions del debat i determinar on s’emetrà i quant tindrà lloc. Els populars ignoren així l’últim envit del president del Govern central, que vol fer dels debats un eix de campanya i que aquest mateix dijous havia pressionat Feijóo, després de confirmar la seva assistència a quatre cara a cara i a dos debats a quatre proposats per alguns dels principals grups televisius, com Atresmedia, Mediaset i RTVE.

En tres cartes dirigides als presidents d’aquests grups, el secretari d’Organització del PSOE, Santos Cerdán, ha confirmat l’assistència de Sánchez a totes les propostes rebudes, tot i que només els dos debats de RTVE tenen data tancada: el cara a cara està previst per al 10 de juliol, mentre que el debat amb els quatre principals partits seria el 12 de juliol. «Amb total disponibilitat per la nostra banda, volem agrair-vos aquesta iniciativa perquè els ciutadans disposin de tota la informació possible a l’hora d’acudir a les urnes», diuen les missives enviades aquest dijous.

En un acte aquest dijous a Madrid, el portaveu del PP, Borja Sémper, ha ignorat aquestes propostes i ha avançat que han concertat una reunió amb el Partit Socialista dilluns per acordar els detalls d’aquests debats; una trobada també acordada amb Santos Cerdán, informa Paloma Esteban. El PP fa així cas omís d’aquest últim moviment dels socialistes, en el seu intent de plantejar la campanya com un plebiscit entre Sánchez i l’alternativa d’un Govern popular recolzat en Vox.

El president socialista va proposar inicialment sis cara a cara amb el president del PP. Els populars van rebutjar ràpidament l’oferta, i la van arribar a qualificar d’«excentricitat»; i fins ara Feijóo només ha acceptat un cara a cara, al qual ha convidat també Yolanda Díaz, a més d’un altre debat amb els set grups parlamentaris principals. Ara des del PP insisteixen que només hi haurà un debat en aquest format, ignorant la proposta dels socialistes.

«Els debats, com els gimnasos»

Notícies relacionades

En un acte aquest dijous, el mateix Pedro Sánchez ha carregat contra Feijóo per les seves resistències a l’hora de debatre. «Hem dit que sí a tots els debats però veiem que el PP continua esfullant la margarida», ha assenyalat, informa Isabel Morillo. «Em permetreu la broma –ha continuat–, per a Feijóo els debats són com els gimnasos, al gener un s’hi apunta però mai hi va».

«Què tem debatre», s’ha preguntat el president, que ha considerat que aquesta circumstància es dona davant la «impossibilitat d’explicar el lamentable esperpent d’intercanvi de vots per drets», referint-se expressament al vot «de les dones» i del col·lectiu LGTBI. «Volem traslladar a tots els ciutadans del nostre país que cap societat avança a cop de retrocessos, demanem el vot perquè Espanya continuï avançant i no tornem enrere ni 10, ni 15 ni 20 anys», ha continuat, abans d’insistir que «la dreta només vol derogar», davant les propostes socialistes.