Compareixença després del Consell Executiu

Vilagrà critica a Junts «no estar a l’altura» i ser «tebis» contra l’extrema dreta de Ripoll

Vilagrà critica a Junts «no estar a l’altura» i ser «tebis» contra l’extrema dreta de Ripoll

RUBÉN MORENO / GOVERN

2
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal
Fidel Masreal

Periodista

Especialista en política i salut mental

ver +

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha acusat Junts, en relació amb l’accés de la ultradreta de l’alcaldia de Ripoll, de «no estar a l’altura ni des de la direcció nacional ni en l’àmibit local, amb una negociació erràtica, plantejaments tebis, i no es pot anar amb vetos quan estem parlant de l’extrema dreta; espero que tots aprenguem de la situació», ha etzibat clarament la titular de Presidència, que ha remarcat que s’ha de ser «sempre implacable contra l’extrema dreta, que, tot i que s’emboliqui en l’estelada, és una mala notícia que arribi al govern» i ha assegurat que ERC, el PSC i la CUP «van treballar per evitar-ho amb un front democràtic».

En relació amb l’accés de Jaume Collboni a l’alcaldia de Barcelona, ha advertit que «pot ser alcalde per una operació d’Estat, és bo que Barcelona es governi des de Barcelona i no des de Madrid. Dit això, tindrà un Govern disposat a parlar dels reptes de la ciutat», i ha enumerat qüestions d’educació, sanitat i cultura, entre d’altres. I sobre l’aeroport de Barcelona i l’ampliació que proposa el PSC, la titular de Presidència ha recordat l’acord de pressupostos relacionat amb la recerca d’acords que requereixen «consens», de manera que el Govern es compromet a «parlar amb tots» en les reunions necessàries per «encarrilar aquest consens».

Acostament a Junts sobre pressupostos

En relació amb els pressupostos per a l’any vinent, Vilagrà ha assegurat que «Junts serà el primer partit amb el qual establirem els contactes que faci falta», també en altres qüestions, i ha recordat la proposta del president d’un «front democràtic» en relació amb la situació política al País Valencià i les Balears. «Treballarem intensament amb aquest partit», ha remarcat en relació amb Junts.

Llei audiovisual

Notícies relacionades

Vilagrà ha explicat el projecte de llei del sector audiovisual aprovat pel Govern. Un text que estableix que la producció pròpia europea sigui d’un mínim del 51% produïda en català o aranès. A més, el projecte inclou, entre altres mesures, elements de protecció al català i l’aranès i una defensa de les víctimes de la violència masclista. La llei té 122 articles, fruit d’un procés participatiu i amb informes de diversos organismes. El projecte confluirà amb una proposició de llei al Parlament i Vilagrà ha afirmat que l’objectiu és aconseguir «la millor llei de l’audiovisual possible». La llei també inclou que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) també amplia les seves competències. Sobre les possibles sancions de la llei, Vilagrà ha admès que el text no ho preveu i que haurà de ser el Parlament qui ho decideixi.

Decret de preus universitaris

El nou decret de preus públics aprovat pel Govern inclou l’ampliació de la gratuïtat del primer any a alumnes de cicles formatius amb matrícula d’honor. El decret elimina els recàrrecs per segones i successives titulacions i obre ajudes per ampliar la gratuïtat en víctimes de violència masclista fora de l’àmbit de la parella.