Negociació

Les claus del preacord PP-Vox a les Balears: lliure elecció de la llengua, derogació de la llei del ‘només sí és sí’ i lluita contra la immigració il·legal

Les claus del preacord PP-Vox a les Balears: lliure elecció de la llengua, derogació de la llei del ‘només sí és sí’ i lluita contra la immigració il·legal
4
Es llegeix en minuts

El preacord firmat entre el Partit Popular i Vox a les Balears deixa una sèrie de claus estratègiques entre les quals destaquen la lliure elecció de la llengua a Educació, la derogació de la llei del ‘només sí és sí’ i la lluita contra la immigració il·legal. D’aquesta manera, el document compta amb els següents cinc apartats

1. Llibertat: les persones al centre de l’acció política:

1. Llibertat: les persones al centre de l’acció política:

  • S’acabarà amb les polítiques i es derogaran aquelles normatives que promouen l’enfrontament i la divisió, o que ataquin la unitat de la nació, promovent la identitat i cultura de les illes Balears com a part essencial de la plural riquesa d’Espanya.

  • Es consolidarà un model educatiu basat en el mèrit, l’esforç, la capacitat i el respecte als docents, generador d’oportunitats i lliure d’adoctrinament ideològic. En l’àmbit educatiu, els pares podran triar lliurement el centre escolar per als seus fills, així com la primera llengua i es garantirà la voluntarietat de les activitats extracurriculars.

  • Es modificaran les normes que suposin una imposició lingüística, assumint que a la comunitat hi ha dues llengües oficials.

2. Promoció del comerç, indústria, sector primari i turisme:

2. Promoció del comerç, indústria, sector primari i turisme:

  • Es crearà el marc necessari per a la promoció efectiva del comerç, la indústria, el sector primari i el turisme com a principal motor econòmic de la nostra Comunitat. Incentivant per fer-ho l’activitat empresarial, impulsant ajudes per recolzar les empreses i autònoms. Reduint les taxes autonòmiques que impedeixen el creixement i desenvolupament del teixit industrial a les illes Balears. Protegint els nostres productors davant la competència deslleial de tercers països. Emprenent una rebaixa substancial d’impostos i una reducció contundent de la despesa política ineficient. Tot això amb l’objectiu que el teixit empresarial pugui crear llocs de treball estables i de qualitat.

3. Millora de serveis socials i de la sanitat pública:

3. Millora de serveis socials i de la sanitat pública:

  • En una societat en què en els últims anys s’han incrementat les desigualtats i la bretxa social, el paper de les polítiques socials s’ha de centrar en l’atenció i la protecció d’aquells col·lectius vulnerables, com nens i adolescents, gent gran, dependents, persones amb discapacitat, amb trastorn de salut mental –amb especial atenció a la prevenció dels suïcidis– o persones en risc d’exclusió social, així com reforçar la protecció i el suport a les famílies facilitant la conciliació.

  • Amb aquests objectius, s’adaptaran els Serveis Socials a les necessitats actuals fent-los més àgils i flexibles, facilitant així els tràmits administratius per poder atendre les necessitats dels ciutadans mitjançant una atenció personalitzada, pròxima i alhora ràpida i eficaç, així com s’avançarà en una atenció social que afavoreixi l’equitat, la cohesió i la justícia social. La família és la institució que més suporta les càrregues socials, així que se li deu una especial atenció en tota l’acció de govern.

  • De la mateixa manera emprendrem les reformes necessàries en el Sistema de Salut Pública de les Balears a fi d’augmentar la qualitat en la prestació dels serveis i reduint les llistes d’espera, atraient i fidelitzant els millors professionals sanitaris i aixecant les traves existents com l’obligatorietat del requisit lingüístic.

4. Protecció de la dona, amb especial atenció a les menors tutelades:

Notícies relacionades

4. Protecció de la dona, amb especial atenció a les menors tutelades:

  • Es garantirà tota l’assistència, suport i lluita davant la violència contra les dones, treballant també en la prevenció, identificant-ne les causes i els perfils repetits dels agressors.

  • Es donarà suport i assistirà a les víctimes de violència intrafamiliar, en especial a la que pateixen les dones, que pateixen els nens i la que pateixen els avis, així com la creixent violència filioparental.

  • S’instarà el Govern d’Espanya a identificar els violadors que han sortit en llibertat gràcies a la llei del ‘només sí és sí’, posant les mesures necessàries per protegir les dones en el cas que algun d’ells pretengui traslladar-se o es trobi a la nostra Comunitat.

  • També es demanarà al Congrés dels Diputats que exigeixi responsabilitats polítiques als que han col·laborat en la posada en llibertat d’aquests agressors de dones. Igualment, es demanarà la derogació immediata d’aquesta llei, substituint-la per una que augmenti les penes a tots els violadors, incloent-hi la presó permanent.

  • D’altra banda, es portarà a terme una auditoria per identificar i portar davant els tribunals tots i cadascun dels implicats en el cas de les menors tutelades abusades sexualment. Es treballarà per erradicar de la nostra comunitat els discursos masclistes, ja siguin civils o religiosos, que promoguin o justifiquin la violència contra la dona.

5. Seguretat i màfies de la immigració.

5. Seguretat i màfies de la immigració.

  • Donada l’evolució de les arribades de pasteres a les costes de les Balears, que han passat d’unes 199 persones el 2018 a 480 el 2019, i que el 2020 va superar les 1.400 i el 2021 en van ser 2.392, havent-se establert així una ruta migratòria consolidada, es potenciarà la coordinació amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat davant els possibles casos d’immigració il·legal, amb especial atenció a les màfies organitzades que la promouen, i reclamarem al Govern d’Espanya la posada en marxa de nous SIVE a la nostra Comunitat.

Temes:

Vox Dones