Nova etapa política

Cercador: ¿Qui són els alcaldes de Catalunya 2023? | Llista

Cercador: ¿Qui són els alcaldes de Catalunya 2023? | Llista
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha estrenat alcaldes i alcaldesses per al mandat 2023-2027 després de les eleccions municipals. La constitució dels ajuntaments va permetre repartir les 947 vares de comandament municipals, la majoria en mans de Junts i ERC. Postconvergents i republicans dirigeixen més de 300 consistoris cadascun, que significa que dues de cada tres localitats catalanes tenen un alcalde de JxCat o d’Esquerra. La tercera força en nombre d’alcaldies és el PSC, amb més d’un centenar, tot i que compta amb tres de les quatre capitals (Barcelona, Tarragona i Lleida) i és el partit hegemònic a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Notícies relacionades

Al següent cercador interactiu poden localitzar-se els noms de tots els alcaldes i alcaldesses de Catalunya, a partir de les dades proporcionades pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital. La base de dades s’anirà actualitzant a mesura que es notifiquin les alcaldies que encara no han complert aquest tràmit.

Les eleccions municipals del 28 de maig van provocar un sisme al mapa polític que es va plasmar a les constitucions dels ajuntaments  de tot Catalunya. La victòria del PSC, el creixement de Junts i la patacada d’ERC va obrir la porta a molts canvis a les principals alcaldies. Tot i que republicans i postconvergents es van comprometre a prioritzar els acords independentistes, tots dos van tancar pel seu compte aliances amb els socialistes per desbancar-se mútuament. I aquests últims van arrabassar als independentistes en l’últim moment la joia de la corona, l’alcaldia de Barcelona.