Operació Catalunya

Rosell demana al jutge que reclami a l’Audiència Nacional els àudios de Villarejo en els quals el cita

Rosell demana al jutge que reclami a l’Audiència Nacional els àudios de Villarejo en els quals el cita

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

Després d’escoltar les declaracions de l’excomissari José Manuel Villarejo i els dos imputats en la querella presentada per l’expresident del Barça Sandro Rosell per l’operació Catalunya, el jutge Hermenegildo Barrera es va adreçar a les parts per preguntar-se pel pròxim pas a seguir. L’acusació que exerceix l’empresari considera fonamental que l’Audiència Nacional remeti al Jutjat d’Instrucció número 13 de Madrid els àudios en els quals el principal imputat parla sobre Rosell, així com les seves agendes i el que ell anomena «notes informatives d’intel·ligència», que hauria redactat entre el 2012 i el 2016.

En l’escrit de petició de diligències, al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO DE CATALUNYA, l’advocat de Rosell, Pau Molins, sol·licita al magistrat que requereixi a l’Audiència Nacional gairebé una vintena d’àudios de Villarejo amb altres policies i altres persones com l’expresidenta del PP català i ara senadora, Alicia Sánchez-Camacho. En aquesta conversa, que es produeix a instàncies de l’exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, se sent la política catalana facilitar a Villarejo diversos noms, entre ells el de Rosell, la família del qual diu que va ser fundadora de Convergència Democràtica de Catalunya al costat dels Pujol i els Sumarroca.

L’advocat també vol que la Fiscalia General de l’Estat «informi sobre les investigacions que s’hagin obert per qualsevol representant del ministeri públic contra Sandro Rosell entre els anys 2012 i 2017». La causa per la qual l’empresari va estar dos anys a la presó fins que es va celebrar el judici, en el qual va ser absolt, es va originar arran d’una comissió rogatòria nord-americana en què se l’esmentava i una querella de la Fiscalia de l’Audiència Nacional per presumpta corrupció en l’esport.

En l’escrit de petició de diligències, l’acusació que exerceix Rosell considera que davant el jutge tant Villarejo com Antonio Giménez Raso van faltar a la veritat, per «desmarcar-se de l’operatiu creat contra Sandro Rosell», en concret en relació amb José Luis Pérez Clemente, «el ‘confident’ policial que va subministrar nombroses proves falses amb les quals després es van nodrir els informes policials» de la UDEF contra l’empresari, segons l’acusació.

Notícies relacionades

En aquest sentit també demana que es requereixi a Pérez Clemente el contingut complet de les converses que va publicar en el seu blog. La representació de Rosell sosté que, malgrat el declarat per Giménez Raso hi ha diversos àudios que proven que es va entrevistar amb ell. Assenyala que Pérez, «a més de patir un trastorn mental que ha quedat recollit en resolucions judicials aportades amb la querella, actuava mogut per despit contra Rosell i diversos directius del Futbol Club Barcelona», perquè un d’ells «havia tingut una relació íntima amb la seva dona o parella».

També sol·licita que prengui declaració com a testimoni al comissari Fernando Guerrero, perquè el 23 de maig del 2017 va trucar a Pérez per dir-li que els seus «esforços no havien sigut debades». Amb la seva compareixença, l’acusació pretén conèixer «les veritables raons per les quals el comandament policial va informar Pérez» i «els motius de l’agraïment que es volia expressar amb la trucada».