Política

El delegat del Govern a Madrid demana disculpes per dir que Bildu «ha fet més per Espanya que els patrioters de polsera»

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El delegat del Govern a Madrid, Francisco Martín, ha afirmat aquest dijous que des que governa Pedro Sánchez, els «presumptes enemics d’Espanya», amb referència a una pregunta sobre els pactes amb Bildu, «han fet més pels espanyols i per Espanya que tots els patrioters de polsera».

«Aquests suposats enemics d’Espanya han contribuït a salvar milers de vides de ciutadans donant suport a l’estat d’alarma en els moments més complicats, dignificant la vida de milers de pensionistes espanyols, millorant les condicions laborals de milers de ciutadans possibilitant uns pressupostos que han materialitzat aquestes qüestions», ha afegit aquest matí en un esmorzar informatiu de Nueva Economía Fórum.

«Per tant, la meva pregunta no és amb qui s’ha pactat, sinó com és possible que aquests patrioters de polsera –amb referència als partits de dretes– no estiguessin remant a favor d’Espanya i els espanyols aquests cinc anys. És la gran reflexió d’aquella etapa», ha conclòs el delegat del Govern.

Disculpes

Hores més tardes, Martín ha demanat disculpes «a les persones que s’hagin pogut sentir ofeses» per les seves paraules.

En declaracions a Efe, Martín ha assenyalat que «en vista de les informacions que s’han publicat», no s’ha expressat «adequadament» durant l’esmorzar que ha protagonitzat aquest dijous al matí al Nova Economia Fòrum.

Notícies relacionades

A més, ha matisat que «el que volia és recordar la contínua deslleialtat amb què les dretes han estat actuant des de l’inici de la legislatura, especialment en els moments més complicats».

Martín havia dit que EH Bildu i altres partits independentistes com ERC, «els suposats enemics d’Espanya, han contribuït a salvar milers de vides de ciutadans espanyols donant suport a l’estat d’alarma, a dignificar la vida de milers de pensionistes i a millorar les condicions laborals de milions de ciutadans del país», a més de «possibilitar l’aprovació pressupostària que materialitzava aquestes qüestions».

Temes:

Madrid Govern