Nomenament

Dolores Delgado, nova fiscal de Memòria Democràtica

Dolores Delgado, nova fiscal de Memòria Democràtica
1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres ha nomenat aquest dimarts l’exfiscal general de l’Estat Dolores Delgado com a nova fiscal de Sala de Memòria Democràtica i, davant les crítiques de bona part de la carrera fiscal, ha defensat la transparència del procés i ha destacat que no es tracta d’un ascens.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell, la portaveu del Govern, Isabel Rodríguez, ha confirmat tant el nomenament de Delgado com el de Miguel Ángel Aguilar com a fiscal de Sala contra els Delictes d’Odi i Discriminació a proposta del fiscal general, Álvaro García Ortiz.

La setmana passada la majoria del Consell Fiscal va traslladar a García Ortiz el seu rebuig envers el nomenament de l’exministra de Justícia, però l’opinió d’aquest òrgan no és vinculant i la proposta ha arribat avui a la taula del Consell.

Notícies relacionades

La portaveu de l’Executiu ha volgut deixar clar que no suposa un ascens en la carrera de l’exfiscal general, que ja té rang de fiscal de sala, i ha remarcat que es tracta d’un procediment «absolutament transparent» i que les seves bases es van publicar en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Rodríguez ha indicat que el Govern ha actuat en el marc de la llei i ha recordat que amb el nomenament es compleix la llei de memòria democràtica, que va crear aquesta fiscalia especialitzada per atendre les víctimes. «El correcte és no privar-les d’aquesta fiscalia», ha conclòs.