Davant l’extrema dreta de Ripoll

Els comuns reclamen la destitució de Laura Borràs com a presidenta de Junts

Els comuns reclamen la destitució de Laura Borràs com a presidenta de Junts

Catalunya en Comú

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Els comuns han reclamat a Junts que destitueixi Laura Borràs com a presidenta del partit després de les seves polèmiques afirmacions sobre el pacte per evitar que la ultradreta independentista governi Ripoll. El partit que lidera Ada Colau ha acusat la ja expresidenta del Parlament d’avalar que a la capital del Ripollès governi el partit d’Aliança Catalana, liderat per Sílvia Orriols, i ha emplaçat ERC a desmarcar-se del «front democràtic» de cara a les eleccions generals de la mà dels postconvergents.

«Les declaracions són greus en qualsevol cas. Però Borràs no és una persona individual, és la presidenta de Junts. O parla en nom de Junts o ja s’està trigant a destituir-la com a presidenta del partit», ha etzibat el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena. El dirigent ha reclamat que cal ser sempre «contundent» contra l’extrema dreta i que l’opinió expressada per Borràs via Twitter ha de suposar un «toc d’atenció» per a ERC. Aquest dilluns, Junts s’ha de pronunciar sobre si avala que ERC, el PSC i la CUP pactin per impedir que Orriols, que va guanyar a Ripoll el 28 de maig, sigui alcaldessa.

Notícies relacionades

«¿De veritat que es pot fer un front democràtic amb Junts quan la seva presidenta està plantejant deixar governar l’extrema dreta de Ripoll? O Junts la fa dimitir o ERC ha d’enterrar aquesta proposta», ha afegit Mena en el que pretén ser una clara interpel·lació als republicans. Mena ha anat més enllà i ha criticat també que la nova presidenta del Parlament, Anna Erra, que va ser escollida divendres, també «s’hagi posat de perfil» amb aquesta qüestió i s’hagi «desmarcat del cordó sanitari» que es va firmar al principi de la legislatura al Parlament.

Tant ERC com la CUP han carregat contra les afirmacions de Laura Borràs. La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat «molt greus» les afirmacions de la presidenta de Junts. Vilalta ha defensat que «al feixisme, vingui d’on vingui, se’l combat sempre i a tot arreu». Per la seva banda, la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, ha assegurat aquest diumenge que la presidenta de Junts es pot estar acostant a l’aval i acceptació «del discurs excloent, racista i classista de l’extrema dreta catalana».