Crítiques des d’ERC

Borràs rebutja pactar per evitar que la ultradreta independentista governi Ripoll

Borràs rebutja pactar per evitar que la ultradreta independentista governi Ripoll

ACN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La presidenta de Junts, Laura Borràs, s’ha manifestat en contra de fer un pacte amb ERC, CUP i el PSC per evitar que la candidata d’Aliança Catalana, Sílvia Orriols, sigui la pròxima alcaldessa de Ripoll. La regidora del partit d’extrema dreta independentista ha interpel·lat a través de Twitter l’expresidenta del Parlament sobre la seva posició en relació amb els pactes postelectorals. I Borràs li ha replicat que «no és partidària» de «contradir la voluntat popular».

Aliança Catalana va guanyar les recents eleccions municipals a la capital del Ripollès, sent la força més votada amb el 30,76% de les paperetes. Resultats que li van valer sis regidors, però no els nou requerits per a una majoria absoluta. La principal derrotada va ser la candidata de Junts, partit que fins ara governava el consistori i que va obtenir la meitat de suports que Orriols.

La candidata a alcaldessa de Ripoll advoca per «reconduir les ajudes i serveis públics als ciutadans de Catalunya, no als ciutadans estrangers», parla dels migrants com una «contracomunitat que majoritàriament avança en paral·lel, que va a la seva, que no es relaciona amb la gent d’aquí» i reivindica que «la família és el primer esglaó de la societat catalana». També advoca per la independència per «salvar Catalunya» i que el català sigui l’única llengua oficial.

La presidenta de Junts considera que aplicar un cordó sanitari a Aliança Catalana i evitar que governi el consistori de Ripoll no és coherent amb la seva ideologia. «Penso que si defenso que contradir la voluntat popular quan ens perjudica no és correcte; fer-ho quan ens afavoreix, tampoc», ha escrit en el seu compte de Twitter.

«Gràcies, Laura, per respectar la voluntat popular», ha respost Sílvia Orriols a la presidenta de Junts.

La formació d’ultradreta Aliança Catalana va guanyar les eleccions municipals del 28M amb més del 30% dels vots i 6 regidors i va quedar per davant de Junts (3 regidors), ERC (3 regidors), el PSC (2 regidors), Alternativa per Ripoll-CUP (2 regidors) i Som-hi Ripoll-Independents pel Ripollès-Independents de Catalunya (1 regidor).

Crítiques des d’ERC

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha considerat «molt greus» les afirmacions de la presidenta de Junts. Vilalta ha defensat que «el feixisme, vingui d’on vingui, se’l combat sempre i a tot arreu», ha dit, afegint: «Així ho farem des d’ERC».

Notícies relacionades

A més, la portaveu dels republicans ha reivindicat en un tuit que «l’independentisme és un moviment garant de drets i llibertats i de la cohesió social».

També la consellera d’Igualtat, Tània Verge, s’ha expressat a les xarxes socials per demanar als «partits demòcrates» que siguin «coherents amb el pacte antifeixista adoptat al Parlament aquesta legislatura». «L’extrema dreta no és menys extrema dreta perquè porti una bandera o una altra», ha remarcat.