Perdó a la ràdio

Teresa Jordà es disculpa per la seva fotografia amb una cervesa amb l'eslògan «Fuck Spain»

La consellera d'Agricultura ha volgut solucionar la polèmica generada per la imatge que va pujar en el seu compte d'Instagram

consellera

consellera

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, s’ha disculpat en el programa matinal de Catalunya Ràdio per la fotografia que va penjar la setmana passada en el seu compte personal d’Instagram en la qual apareix amb una cervesa artesanal que presentava l’eslògan “Fuck Spain”

Segons ha assenyalat la mateixa Jordà, no es va adonar del missatge de l’ampolla fins als primers comentaris a la foto. "Era en un restaurant i un noi se’m va acostar per ensenyar-me la beguda. Vam estar una estona parlant de la cervesa, em vaig fer la foto i me’n vaig anar".

La controvèrsia es va desencadenar ràpidament per les xarxes socials, en les quals va rebre nombroses crítiques per remarcar un missatge amb aquestes característiques sent una representant pública.  

"En cap moment es pot creure que hagués llegit l’etiqueta. De tota manera, em disculpo perquè no era la meva intenció. La meva pròpia trajectòria demostra que ens sobren milions d’arguments per demanar la llibertat política del país i no és necessari faltar al respecte absolutament a ningú. Si he faltat el respecte a algú, ho sento, no era la meva intenció", ha explicat la consellera en el programa presentat per Albert Segura

Acusacions creuades

El president del Partit Popular català, Alejandro Fernández, havia aprofitat per demanar la seva dimissió per aquestes circumstàncies. "No és acceptable que la senyora consellera tingui temps per fer-se fotos còmiques faltant al respecte a més de la meitat de la societat catalana mentre no té temps per rebre els afectats dels incendis que necessiten ajuts directes", declarava fent referència alsafectats pels focs de la Ribera d’Ebre i Ponent que s’han queixat de l’escassetat d’ajuts. 

Per la seva banda, Jordà ha aprofitat la seva intervenció a 'El matí de Catalunya Ràdio' per defensar-se de les acusacions. "Des del departament d’Agricultura ens vam posar amb això quan l’incendi encara no havia sigut apagat. Hem treballat amb tot el que estava a les nostres mans per donar una resposta abans de començar l’estiu. I així ho vam fer. Bàsicament, un dels primers ajuts era obrir una línia de crèdits en la qual ens faríem càrrecs dels interessos. Però al setembre continuarem treballant amb els ajuts que facin falta"

Historial de conflictes

Notícies relacionades

Tot i això, no ha sigut la primera polèmica a quèl’exalcaldessa de Ripoll s’ha enfrontat en la seva vida política. El juliol del 2018, només un mes després d’haver jurat el càrrec com a consellera, va desencadenar una discussió en l’opinió pública i els mitjans de comunicació al ratificar el decret que va permetre la comercialització de la llet crua a Catalunya i va contrariar gran part de la comunitat mèdica.

A més d’això, mentre era diputada per Esquerra Republicana alCongrés dels Diputats el 2013, va plantejar a la llavors Ministra de Sanitat, Ana Mato, la regulació de les ‘teràpies naturals’ com l’homeopatia i l’acupuntura per "dotar de seguretat a la ciutadania" assegurant que 300.000 espanyols ja les utilitzaven de manera recurrent i que l’Organització Mundial de la Salut recomanava regular-les en cada estat. 

Temes:

Teresa Jordà