Audiència Nacional

Suspesa la declaració de l’exdirigent de CDC David Madí per la vaga de funcionaris

Suspesa la declaració de l’exdirigent de CDC David Madí per la vaga de funcionaris

David Castro

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La vaga de funcionaris de l’Administració de Justícia ha obligat a suspendre una vegada més una declaració programada en una causa derivada del conegut com a cas 3%, en aquest cas la de l’exdirigent de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), David Madí, que haurà de ser citat per quarta vegada.

Qui va ser mà dreta de l’expresident català Artur Mas ha arribat a l’Audiència Nacional passades les 09.30 hores i tot just cinc minuts després de les 10.00 ha sortit sense poder declarar com a imputat en la causa on s’investiga l’adjudicació de la gestió del transport sanitari a Catalunya a Ambulancias Egara.

El jutge a càrrec de les indagacions, Santiago Pedraz, va imputar Madí junt amb sis persones més el mes de març passat a petició de la Fiscalia Anticorrupció, si bé la seva citació s’havia posposat en dues ocasions.

Aquest dijous ha tornat a passar, de manera que l’exdirigent de CDC haurà de tornar a ser citat.

La causa en la qual està investigat se centra en presumptes irregularitats en la licitació, adjudicació i contractació del concurs públic del 2014 per a la gestió dels serveis de transport en la modalitat urgent i no urgent a Catalunya de la qual va resultar adjudicatària l’UTE Egara.

Està relacionada amb el conegut com a cas 3%, sobre el presumpte finançament irregular de l’extinta Convergència, i la productora audiovisual Triacom, que va esquitxar antics dirigents de la formació.

De fet, Madí ja va ser condemnat l’octubre per un Jutjat de Barcelona a 14 mesos de presó i multa de 219.750 euros per delicte fiscal i falsedat documental per la seva participació en una trama de factures falses vinculada a Triacom.

Notícies relacionades

Fundada el 1984 per Jaime Simón Planas (1937-2019), Ambulancias Egara gestiona des del 2006 el transport sanitari urgent i no urgent de Catsalut, inicialment a la comarca barcelonina del Vallès Occidental, i des del 2015 a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

L’empresa sempre s’ha desmarcat de qualsevol irregularitat i ha defensat que els contractes de transport sanitari públic a Catalunya li han sigut adjudicats de forma transparent i d’acord a dret. És més, el seu propietari, Óscar Simón, va negar davant el jutge haver tingut tracte de favor per part de CDC en adjudicacions públiques a la seva empresa.