Acció judicial

L’Audiència Nacional investiga David Madí pel cas de les Ambulàncies Egara

Els Mossos i la Guàrdia Civil van registrar l’empresa que el 2012 va mantenir contacte amb l’ex alt càrrec de CDC

L’Audiència Nacional investiga David Madí pel cas de les Ambulàncies Egara

JORDI OTIX

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha comunicat aquest dimecres al matí a l’ex alt càrrec de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i empresari David Madí que l’investiga pel procés judicial obert arran de les presumptes adjudicacions irregulars a Ambulàncies Egara per part de la Generalitat, segons les fonts jurídiques consultades per EL PERIÓDICO. El jutge també ha notificat la mateixa condició d’imputat a set implicats més en aquesta presumpta trama, entre ells, Óscar Simón, un dels responsables de la companyia, i els germans José Ramfón i Manuel Castarlenas, de la consultora RCM Auditores. Les indagacions neixen de les investigacions sobre el cas 3% de presumpte pagament de comissions il·legals a CDC, pendent de judici, i del cas Triacom, vinculat a una productora audiovisual. El magistrat encara no ha assenyalat la data de les declaracions dels imputats, però els ofereix la possibilitat de personar-se per tenir coneixement del procés judicial.

El jutge va ordenar la setmana passada entrades i registres a la seu de l’empresa Ambulàncies Egara a Terrassa, a les dependències d’una unió temporal d’empreses a Lleida,i en una consultora de Barcelona, a la recerca de documentació sobre presumptes adjudicacions irregulars d’aquest servei quan estava CDC al Govern. En l’operació hi van participar agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil. D’entrada, s’estan rastrejant els moviments econòmics en aquesta empresa a la recerca de presumptes comissions il·legals, tot i que es desconeix si cap aquesta formació o cap a un particular que va actuar com a aconseguidor. Les fonts consultades per aquest diari asseguren que els agents van confiscar documentació i van clonar discs durs dels ordinadors. Ara hauran d’analitzar el seu contingut i buscar les proves sobre les presumptes anomalies.

L’expansió

Notícies relacionades

El cas es remunta al 2015, quan Ambulancias Egara va guanyar tres lots de serveis. La firma estava regentada fins aleshores pels germans Carlos i Oscar Simón. El 2012, sempre segons les mateixes fonts, van pretendre fer un salt qualitatiu i van apostar per expandir-se per tot Catalunya, quan el seu radi d’acció fins aleshores era la comarca del Vallès Occidental. Va ser llavors que la companyia va mantenir contactes amb Madí: buscaven inversors. Els investigadors sospiten que l’excàrrec de CDC va col·locar en l’empresa homes vinculats a ell, tot i que aquest ho nega. A aquestes persones també se’ls ha comunicat que se les investiga. Des del 2015, aquesta companyia gestiona el transport sanitari de CatSalut a Lleida, Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

La companyia assegura en un comunicat que «sempre s’ha presentat a les licitacions públiques de serveis de transport sanitari complint tots els requeriments, en igualtat de condicions que la resta d’empreses i respectant la legalitat vigent». «Els contractes públics s’han aconseguit participant sempre de forma transparent en els concursos», apunten.