Eleccions municipals

Sirera s’obre a pactes amb Trias o Collboni, però posa com a línies vermelles «la independència» i «Ada Colau»

Sirera es reuneix amb Trias i Collboni en ple enfrontament per l’alcaldia

ERC descarta fer alcalde Collboni malgrat l’ham de la diputació

¿Què va votar el teu veí a Barcelona? Cercador de resultats

Sirera s’obre a pactes amb Trias o Collboni, però posa com a línies vermelles «la independència» i «Ada Colau»

PPC

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El PP vol fer valer els seus quatre regidors a l’Ajuntament de Barcelona i, de moment, no tanca la porta a pactar ni amb Xavier Trias ni amb Jaume Collboni. El que sí que assegura és que no donarà cap «xec en blanc». En una roda de premsa des de la seu dels populars, i després de reunir-se amb els dos candidats a l’alcaldia –com ha avançat aquest dimecres EL PERIÓDICO–, Daniel Sirera ha presentat una proposta de pacte amb 43 punts sobre temes de ciutat i ha traçat les línies vermelles de cara a les negociacions.

En aquest sentit, a Trias li exigeix que no posi la ciutat «al servei dels independentistes» i a Collboni que «no posi Ada Colau en el govern». «Si és així, amb mi que no hi comptin», ha assenyalat Sirera. No obstant, quan li han preguntat si acceptaria un acord amb els Comuns sense Ada Colau, Sirera no hi ha tancat la porta del tot, però ha avisat que «no hi ha gaire diferència entre Colau i Janet Sanz».

A més, entre les exigències dels populars hi ha moltes de les propostes estrella d’Ada Colau, que dificultarien qualsevol pacte. Entre elles, «paralitzar» totes les superilles i les obres del tramvia per laDiagonal, suspendre la moratòria hotelera i el servei de recollida d’escombraries ‘porta a porta’, a més d’una baixada d’impostos i de reclamar 1.000 agents més de la Guàrdia Urbana.

Perquè Jaume Collboni aconseguís ser investit alcalde el 17 de juny, hauria de tenir els vots dels Comuns, a més de recollir el suport d’ERC o del PP. De moment, els republicans prioritzen Xavier Trias, i per això els vots dels populars podrien ser decisius i avisen que «tot està obert», tot i que l’operació Collboni –amb els Comuns pel mig– encara es veu molt difícil.

Notícies relacionades

Sirera també demana poder «implicar-se» en la governabilitat de la ciutat, ja sigui des de dins o amb suport en el ple. «La meva voluntat és condicionar el govern municipal cada dia del mandat. No he vingut a fer alcalde algú. Vull estar en el govern municipal», ha afirmat el popular, tot i que ha advertit que això no depèn només d’ell i s’ha obert a «parlar» de recolzar-los des de fora.

De moment, Sirera ha anunciat una ronda de contactes amb actors del món econòmic i de la societat civil per escoltar-ne les peticions i incloure-les en aquestes negociacions. En aquest sentit, ha assegurat que es reunirà amb Foment, Pimec, el Tercer Sector, associacions d’hotelers i restauradors, així com amb Societat Civil Catalana.