Cita amb les urnes

Resultats eleccions a Barcelona 2023: ¿qui guanya aquest 28M?

  • Directe | Últimes notícies de Catalunya i Barcelona, en directe

Resultats eleccions a Barcelona 2023: ¿qui guanya aquest 28M?

ACN

2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Barcelona viu aquest diumenge una jornada electoral crucial que definirà el futur polític de la ciutat. Partits i candidats estan immersos en unes votacions decisives a gairebé la majoria de localitats de Barcelona.

Els resultats d’aquest 28M marcaran, sens dubte, el rumb polític no només de les ciutats, sinó també de tot el país ja que, en molts casos, seran inevitables els pactes entre diferents forces polítiques. Barcelona és un cas evident de necessitat d’acords postelectorals: tots els sondejos publicats durant els últims dos mesos apunten a un triple empat de facto entre Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (Junts) que condemna a buscar una investidura en solitari del guanyador o una aliança de dos o tres partits per teixir una majoria alternativa. Ernest Maragall (ERC) ha buscat un revulsiu perquè l’empat sigui a quatre. I les tres dretes constitucionalistes del consistori actual –Valents, PP i Ciutadans– lluiten per capitalitzar aquest electorat i evitar quedar-se sense representació. La CUP i Vox, que avui no tenen cap regidor a Barcelona, batallen per arribar al 5% del vot emès i així poder obtenir regidors a la capital.

L’índex de participació en aquestes eleccions municipals està sent determinant per poder sumar un regidor que permeti arribar a l’alcaldia a Barcelona després d’aquestes eleccions municipals.

Resultats de les eleccions a Barcelona

Resultats de les eleccions a BarcelonaAmb una desena de candidatures en disputa per obtenir representació a l’ajuntament, els barcelonins estan acudint a les urnes per elegir els representants municipals des de l’obertura dels col·legis electorals. En l’informatiu especial d’ ‘El Periódico de Catalunya’ pots conèixer l’última hora d’aquestes eleccions del 28 de maig i les últimes notícies sobre els resultats electorals.

A més, a partir de les 20h, podràs anar coneixent les dades de l’escrutini a Barcelona. Tindràs desglossats en el nostre cercador el nombre de seients i vots que obté cada partit i podràs veure en directe quina és la força preferida a la ciutat de Barcelona.

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona han passat els últims quinze dies amb una agenda atapeïda d’actes públics per mobilitzar el seu electorat i intentar convèncer aquells votants amb dubtes a l’hora de votar un partit o un altre. Per a aquest 28 de maig estan cridats a les urnes tots els ciutadans més grans de 18 anys.

Notícies relacionades

Els resultats d’aquestes eleccions poden acabar marcant el rumb dels comicis generals que es podrien celebrar a finals del 2023. Els resultats i les possibles aliances que es forgin després del 28M determinaran qui es pot imposar en la política del país a finals d’any. 

style> .especejament-eleccions { list-style: disc; list-style-position: inside; margin-top: 2rem; } .especejament-eleccions li { margin-top: 1rem; }

Consulta els resultats de les eleccions municipals 2023 a Catalunya el 28M

Recorda que el 28M podràs consultar els resultats de les eleccions municipals a Catalunya 2023 a cada població: