A la peça d’ Ambulancias Egara

La vaga de funcionaris obliga a ajornar les pròximes declaracions pel possible finançament il·legal de CDC

  • El propietari d’ Ambulancias Egara admet una donació a Catdem, però nega haver sigut beneficiat en concursos

  • L’Audiència Nacional investiga David Madí en relació amb una peça separada del cas 3%

La vaga de funcionaris obliga a ajornar les pròximes declaracions pel possible finançament il·legal de CDC
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La vaga de funcionaris es deixa notar dia a dia als jutjats. Un dels procediments que s’està veient afectat és la peça derivada del cas 3% en què s’investiga si Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) es va finançar il·legalment a través de tres lots de productes sanitaris adjudicats el 2015 a Ambulancias Egara. Les pròximes declaracions, previstes en un principi per a aquest dimecres, han sigut posposades al pròxim 13 de juny pel jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz davant la impossibilitat de realitzar-les per «l’agenda d’assenyalaments d’aquest Jutjat i la incidència en aquesta provocada per la vaga convocada», segons consta en una providència a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

D’aquesta manera les declaracions dels empresaris Fermí Ferran Calzada i Alejandro García-Cascón Portela en el jugat es realitzaran després que comparegui el principal imputat en la causa, l’exdirigent de CDC David Madí, la declaració del qual ja va haver de ser ajornada del 5 de maig al pròxim de 8 de juny donada l’extensió de la declaració prestada pel propietari d’ Ambulancias Egara, Óscar Simón, i de Joan Albert Arqués.

Úniques declaracions

De moment són els únics que han declarat en aquesta peça. Segons fonts jurídiques, Simón va negar davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 qualsevol irregularitat en l’adjudicació sospitosa als ulls de la Fiscalia Anticorrupció i va atribuir la donació de 30.000 euros a una de les fundacions de CDC, Catdem, al seu pare, tot i que li va restar importància assenyalant que era una entre moltes en diferents països.

Notícies relacionades

Va explicar que en un moment determinat necessitaven inversors i Juan Luis Gallardo, que treballava amb ambulàncies basques, els va posar en contacte amb el grup inversor ICAT Desenvolupament, de Madí i Joan Albert Arqués. Tots dos van fer una opció de compravenda de les accions d’ Ambulancias Egara el 2012, però que no es va exercitar. Arqués va declarar que perquè es va desvincular d’ICAT Desenvolupament i Simón, perquè no el convencia Madí.

Els funcionaris van iniciar les seves mobilitzacions el 17 d’abril passat, primer amb aturades parcials, després amb vagues de 24 hores de dimarts a dijous i en l’actualitat una vaga indefinida, que han decidit mantenir malgrat l’avanç electoral.