Municipals 28-M

¿Qui guanyarà les eleccions a Tarragona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

EL PERIÓDICO i Predilect actualitzen les estimacions de vot i la fórmula de govern més probable fins a la mateixa jornada electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?: prediccions per a Barcelona, sis ciutats catalanes més, Madrid i la seva Comunitat

¿Qui guanyarà les eleccions a Tarragona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes
1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Alberto López
Alberto López

Politòleg

ver +
Ricard Gràcia
Ricard Gràcia

Infografia

Especialista en Visualització de la informació, dades, mapes, diagrames... Noves narratives

Ubicada/t a Barcelona

ver +

EL PERIÓDICO ofereix aquest dimarts la primera entrega del mercat de prediccions Predilect per conèixer l’evolució de l’estimació de vot i la fórmula de govern més probable en les eleccions municipals a Tarragona. Fruit d’un projecte d’investigació de la Universitat de Zuric, aquesta eina electoral funciona com un mercat de borsa i es basa en les transaccions d’un notable grup d’especialistes en ciències polítiques, socials i econòmiques.

¿QUÈ ÉS UN MERCAT DE PREDICCIONS?

Tarragona anticipa una batalla tan o més disputada que la del 2019, quan el PSC de Josep Fèlix Ballesteros va derrotar en vots el candidat d’ERC, Pau Ricomà, però no en va tenir prou per mantenir-se a l’alcaldia, que va passar a mans dels republicans. Ricomà ha governat mig mandat recolzat en els Comuns i l’altre mig, en Junts i la CUP. El duel, doncs, serà entre ERC i el PSC, que va fitxar com a alcaldable l’excandidat de Ciutadans Rubén Viñuales.

Notícies relacionades

En la primera entrega, aquest dimarts 25 d’abril, el PSC parteix amb un 54,5% de probabilitats de recuperar l’alcaldia de Tarragona, 31 punts per davant ERC. Els republicans obren aquesta sèrie amb un 23,1% d’opcions de mantenir-se en el govern municipal.

Predilect és l’únic mecanisme que permet seguir l’última hora de les expectatives electorals més enllà de les enquestes i fins i tot la mateixa jornada electoral, atesa la prohibició legal de publicar estudis d’opinió durant els cinc dies previs als comicis i fins que tanquin els col·legis electorals.