Investigació

La policia inicia una operació amb detencions i registres a Melilla per la presumpta compra de vots per correu

Segons dades del Ministeri de l’Interior, fins a aquest dilluns, Correus havia validat l’11% de les 11.707 sol·licituds de vot per correu a Melilla per a les eleccions del 28M

1
Es llegeix en minuts
Tono Calleja
Juan José Fernández
Mario Saavedra

La Policia Nacional ha iniciat aquest dimarts al matí una operació amb detencions i registres a Melilla relacionada amb la presumpta compra de vots per correu per a les eleccions municipals de diumenge vinent, 28 de maig.

Segons informen fonts de la Policia Nacional a Europa Press, l’operació es manté oberta en el marc de la investigació judicial sota secret de sumari sobre la presumpta compra de vots per correu a la ciutat autònoma, cosa que ha fet que es produeixin detencions i registres.

Segons dades del Ministeri de l’Interior, fins a aquest dilluns, Correus havia validat l’11% de les 11.707 sol·licituds de vot per correu a Melilla per a les eleccions del 28M. El procediment està obert fins al dia 25, tres dies abans de la jornada electoral, de manera que la xifra de 1.302 vots executats encara es pot actualitzar a l’alça.

Notícies relacionades

El possible frau electoral a Melilla va fer que la Junta Electoral de Zona reclamés la identificació de cada votant mitjançant DNI, una mesura que va rebre l’oposició de Coalició per Melilla (CpM), el partit que lidera Mustafa Aberchan, que en el passat va ser condemnat per aquestes pràctiques irregulars.

En el cas de Melilla, les sol·licituds de vot per correu suposen el 20% del cens, mentre que en el conjunt d’Espanya aquesta dada ronda el 3%. Tant la Delegació del Govern com el Ministeri de l’Interior han garantit que les eleccions en aquesta ciutat seran netes i han apartat les sospites de frau electoral.