Camí al 28M

Ernest Maragall afirma que Jaume Collboni pretén ser un mer «delegat de l’Estat»

El republicà assevera que Pedro Sánchez tancarà la campanya a Barcelona «perquè sap que sense ajuda l’alcaldable del PSC fracassaria»

  • Última hora de les eleccions municipals 2023 a Barcelona i la resta de Catalunya

  • 20 coses que no sabies d’Ernest Maragall

  • Els reptes d’Ernest Maragall per a aquesta ‘batalla de Barcelona’

Ernest Maragall afirma que Jaume Collboni pretén ser un mer «delegat de l’Estat»

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ernest Maragall s’està distingint en aquesta campanya per portar a terme, acte rere acte, un tripartit d’atacs als seus oponents, Ada Colau, Jaume Collboni i Xavier Trias. Aquest dimarts, en una roda de premsa a l’agència Efe, les invectives dels republicans es van dirigir, sobretot, contra l’alcaldable socialista, de qui va dir que es postulava com a alcalde amb l’objectiu de ser «un mer delegat de l’Estat, un sergent dels comandants que manen a Madrid».

Per Maragall, que el secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, tanqui la campanya electoral a Barcelona, fet insòlit en les últimes dècades, mostra «la importància que té per a l’Estat i per al PSOE conquistar la plaça de Barcelona. Sánchez vindrà a Barcelona com a cap de Collboni i a prendre el control de la situació, fent ostentació que aquesta ciutat és seva i amb la pretensió que ens agenollem davant d’ell».

Davant d’això, Maragall va respondre que la ciutat «no accepta demostracions de força» i, adreçant-se al mateix Sánchez, li va reclamar «que deixi el seu delegat [Collboni] que s’expressi per si mateix». Tot i que, va afegir, sap que «sense la seva ajuda, l’ alcaldable socialista no se’n sortirà». I, finalment, li va exigir que abandoni la «indecent subhasta, l’abús per seduir o enganyar la voluntat dels votants que està portant a terme amb l’anunci de mesures populistes del Consell de Ministres»

Dogma Colau

Sobre l’alcaldessa, Maragall va opinar que «té una posició blindada sobre la ciutat, cada vegada més dogmàtica. En vivenda el que ha aconseguit el seu dogmatisme és frenar la inversió». El ‘modus operandi' de Colau, segons el líder municipal d’ERC, inclou que, quan el seu «sectarisme» provoca que la gestió no sigui positiva «doni les culpes, se les espolsi, cap a la Generalitat. Com passa no només en vivenda, sinó també en mobilitat i en el trist paper que desenvolupa a l’àrea metropolitana, on ha dimitit de tota funció».

Notícies relacionades

Sobre el candidat de Junts, Xavier Trias, el republicà va percudir en els missatges de dies previs, en els quals va definir la candidatura de Trias per Barcelona com una operació interna del partit que presideix Laura Borràs. Sobre la campanya en si del postconvergent, Maragall va dir que «s’ha cremat, desaparegut... estava relativament millor fa tres mesos. El que Barcelona necessita és obrir una nova etapa i substituir l’actual, i ell ofereix tornar al període 2011-15, font de molts dels problemes que avui tenim i que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni no han sabut revertir».

Davant el perill que detecten les enquestes que l’extrema dreta, emparada en una eventual baixa participació diumenge, pugui entrar al consistori barceloní, Maragall va reclamar als barcelonins que acudeixin en massa a votar i impedeixin que els ultres aconsegueixin cap regidor.