Eleccions del 28M

Twitter bloqueja el compte del candidat d’Unides Podem a la Generalitat Valenciana

La xarxa social impedeix l’accés al seu perfil a Héctor Illueca a una setmana de les eleccions | El partit culpa el grup d’ultra dreta ‘Unga Unga Army’ per portar a terme una campanya de denúncies falses a la xarxa

  • El PP es llança contra el votant de Vox i Cs amb una exhibició de múscul a València

  • ¿Quan són les eleccions a Espanya? Totes les dates

Twitter bloqueja el compte del candidat d’Unides Podem a la Generalitat Valenciana
2
Es llegeix en minuts

Les xarxes socials són un dels canals més habituals de la campanya electoral pels quals partits i polítics miren de vendre els seus èxits, enviar els missatges i demanar el vot;, no obstant, a falta d’una setmana per a la cita amb les urnes, un dels aspirants a la Generalitat Valenciana, el candidat d’Unides Podem, Héctor Illueca, ha vist el seu compte de Twitter bloquejat.

El també vicepresident segon del Consell i responsable de la política de Vivenda de l’Executiu valencià no pot entrar al seu compte de Twitter. A l’intentar fer-ho, expliquen fonts pròximes al líder dels morats, es troba amb un missatge que l’avisa que el seu compte ha sigut bloquejat. Això significa que el seu perfil continua sent visible, però que no hi pot fer cap tipus d’activitat.

El motiu del bloqueig del compte és, segons el mateix missatge que li trasllada Twitter, per «incomplir les regles que prohibeixen publicar vídeos o fotos privats» i li assenyala un tuit fet durant aquest dissabte en la seva visita a Bunyol amb els candidats morats a la localitat. «Avui he estat a Requena, Utiel i Bunyol conversant amb diverses associacions, entitats i veïns. Les comarques de l’interior són unànimes: el desplegament de renovables s’ha de fer protegint el nostre territori. Transició energètica sí, però no a qualsevol preu», va ser el missatge d’aquest tuit amb una imatge adjunta.

20 hores després, al perfil d’Illueca apareix l’avís de dos tuits eliminats i el candidat no pot accedir al compte i, per tant, tampoc emetre cap tipus de missatge de campanya quan s’entra en la recta decisiva. Fonts de l’entorn del candidat consideren aquest fet molt greu i que influeix no només en la seva activitat sinó en l’esdevenir normal de la campanya. En aquest sentit, Unides Podem es juga en aquests últims dies consolidar el seu espai per garantir la seva entrada a les Corts superant el 5% dels vots i ser decisius per a la conformació d’un nou Botànic.

El partit no ha trigat a llançar un comunicat oficial denunciant la campanya «bruta i antidemocràtica» cap als seus candidats, ja que l’alcaldable a València, Pilar Lima, també va veure el seu compte bloquejat aquesta setmana. En concret, Unides Podem assenyala el grup d’extrema dreta ‘Unga Unga Army’ com els promotors d’aquesta successió de denúncies falses a les xarxes socials que porta la plataforma a suspendre momentàniament el compte de la persona denunciada.

Notícies relacionades

Titllen aquesta pràctica a les xarxes socials d’«assetjament» per part d’aquest grup que es mou a Telegram –on els controls són més laxos que a WhatsApp– i culpa Twitter de permetre-ho i accedir a bloquejar aquests perfils. «No hi ha cap motiu o infracció perquè es denunciïn aquests tuits, i ha començat arran de la polèmica per les burles cap a la candidata a l’alcaldia, Pilar Lima, en el programa de Pablo Motos», lamenten.

Bloqueig a Pilar Lima

Precisament, a Lima li va passar aquesta setmana, quan va ser bloquejada per difondre un vídeo seu en el qual s’adreçava a Pablo Motos després de la polèmica d’El Hormiguero pels acudits sobre ser una candidata «sorda i lesbiana». No obstant, no ha sigut aquesta l’única vegada que el seu compte queda suspès: en total han sigut sis les vegades que l’alcaldable per València ha patit aquestes denúncies i, per tant, li han bloquejat el perfil. Un desgast continuat en l’esprint final de la cursa electoral que mina l’activitat pública dels candidats.