Nova polèmica

La rèplica de la candidata de Podem a ‘El hormiguero’: «Pablo Motos, la sorda i la lesbiana et convida al segle XXI»

Pilar Lima es planteja denunciar el presentador del programa i un humorista que es van riure del perfil de la candidata morada a l’alcaldia de València

La rèplica de la candidata de Podem a ‘El hormiguero’: «Pablo Motos, la sorda i la lesbiana et convida al segle XXI»
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

«Estimades companyes, especialment, estimada Pilar. Ets l’alcaldessa que necessita València: una dona sorda, lesbiana, feminista, valenta... que no es posarà de perfil». Aquestes referències elogioses de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, a Pilar Lima, candidata de Podem per l’Ajuntament de València, en un míting de dimarts passat han sigut l’origen d’una polèmica que va tenir el detonant amb uns comentaris de Pablo Motos i de l’humorista Miguel Lago al programa ‘El hormiguero’, en el qual es van riure de la sordesa i l’orientació sexual de Lima. 

La mateixa Lima ha anunciat que estudiarà accions legals per comentaris que considera «homòfobs i vexatoris», després de les paraules de Lago i Motos en les quals es riuen del perfil de la candidata precisament perquè des del partit es llueixi amb orgull que sigui sorda i lesbiana. 

Lima ha fet públic un comunicat en el qual avança que s’estan estudiant «les vies davant els ens fiscalitzadors dels mitjans de comunicació, com la Direcció de Telecomunicacions i Sector Audiovisual de la CNMC», però també «explora la via penal per discriminació «castigada per l’article 510 del Codi Penal.

Trencar barreres

La dirigent valenciana també ha respost a Motos i a Lago amb un tuit en el qual es dirigeix a ells en un vídeo en llenguatge de signes, amb subtítols i una veu en ‘off’.

Notícies relacionades

«Sorda, lesbiana i feminista, així soc jo. Per molt que a la caverna li pesi, Unides Podem va néixer amb l’objectiu de trencar barreres i per fer també polítiques valentes que toquen els nassos als poderosos. Res li fa més mal al patriarcat que haver de veure una dona que ha hagut d’esquivar tota classe d’obstacles per arribar així a dalt de tot. Pablo Motos, des d’aquí, des de València, la sorda i la lesbiana et convida al segle XXI. ‘Open your mind’, estimat», els diu Lima. 

També Montero s’ha dirigit a Motos i Lago per qüestionar la seva manera de fer humor en un tema com aquest: «¿De què es riuen? Orgullosa de qui ets, @pilar_lima. Ja n’hi ha prou de discriminació o de burla. I, sí, serà l’alcaldessa de València lesbiana i sorda, amb molt orgull. Amb tu sempre, Pilar».