Eleccions municipals

Trias ataca Colau: «¿Qui ens diu que no acceptarà els vots de Vox?»

  • El candidat de Junts ha apel·lat aquest diumenge al districte de Sant Andreu al vot útil contra l’alcaldessa de Barcelona

Trias ataca Colau: «¿Qui ens diu que no acceptarà els vots de Vox?»

ACN

3
Es llegeix en minuts

El candidat a l’alcaldia de Barcelona de Junts per Catalunya, Xavier Trias, ha apel·lat aquest diumenge, una setmana abans de les eleccions, al vot útil dels que volen «fer fora Colau» i ha acusat l’alcaldessa d’estar disposada a ser investida amb els vots de Vox, segons informa l’agència de notícies Efe.

Trias ho ha afirmat en un acte electoral celebrat al districte barceloní de Sant Andreu, on JxCat va obtenir un 7,7% dels vots en les eleccions municipals del 2019, quan va quedar per darrere de Ciutadans (11,3%), PSC (20,7%), ERC (22,6%) i Barcelona en Comú, que va ser la força més votada allà, amb un 23,2%.

«N’hi ha que no són dels nostres, que no coincideixen amb les nostres idees, que no ens volen votar però tampoc volen que governi Colau. Els apel·lo a ells, els demano el vot útil, perquè som els únics que diem que no farem alcaldessa Colau», ha dit Trias en el seu discurs davant el centenar de simpatitzants que s’han congregat aquest matí a la plaça d’Orfila, al districte de Sant Andreu.

Aprofundint en el seu atac a Colau, Trias l’ha acusat d’estar disposada a tot per governar i acceptar els vots de qualsevol partit en una hipotètica sessió d’investidura: «¿Qui ens diu que no acceptarà els vots de Vox? Si ja va acceptar-ne els de Valls, pot fer-ho també amb els de Vox perquè, al cap i a la fi, Valls i Vox són cosins germans».

L’exalcalde ha insistit a autoproclamar-se com l’única opció per reemplaçar l’actual alcaldessa: «Si t’equivoques en el vot, ells [Colau i Collboni] manen: perquè ara fan veure que es barallen, però han estat governant junts durant quatre anys i ho continuen fent».

Construir entre tots

Buscant un perfil d’alcaldable, Trias ha dedicat bona part del seu discurs a explicar que per construir la ciutat «farà falta parlar amb tots».

«Si guanyem i governem, hi haurà molta gent que no estarà a favor nostre. Ens haurem d’aproximar a aquestes persones, escoltar-les i transmetre’ls que construirem la ciutat entre tots», ha dit qui va ser alcalde de la ciutat entre 2011 i 2015.

No al «porta a porta»

Quant a les propostes per a Barcelona, Trias ha abordat els mateixos flancs en què ha posat el focus durant la campanya: ha promès que canviarà la gestió de la neteja, de la seguretat i la mobilitat.

«Hem de canviar la manera de gestionar Barcelona i fer que la gent torni a sentir-se orgullosa de la ciutat. Treballarem pel benestar de la gent. I el benestar requereix creixement econòmic i apostar per la indústria, el turisme, els serveis i les noves tecnologies», ha manifestat el cap de llista de JxCat a la capital catalana.

Respecte a les promeses per al districte de Sant Andreu, en el qual se celebrava l’acte electoral, Trias ha recordat que quan ell es va presentar a les eleccions per primera vegada, el 2003, «es deia que la remodelació de l’entorn de l’estació de la Sagrera s’acabaria el 2008»: «Som al 2023 i encara no s’ha acabat».

«Si guanyem, serem exigents amb el Govern central en la gestió de les obres de la Sagrera», ha remarcat Trias.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha assegurat que si surt elegit com a nou alcalde canviarà el sistema de recollida d’escombraries per les cases implementat per l’ajuntament de Colau, l’anomenat «porta a porta», si bé no ha detallat quin serà el seu model alternatiu.

Finalment, quant a les enquestes, que en general apunten a un triple empat amb Collboni i Colau, Trias les ha menyspreat afirmant que «es fan políticament»: «Les nostres enquestes ens diuen que guanyarem amb marge».