Eleccions del 28M

PSC i JxCat demanen explicacions a Salut per l’anunci «electoralista» d’un nou centre a Barcelona

  • Salut es compromet en construir un «hospital lleuger» que doni servei a Sant Cugat i Rubí

  • Sant Cugat impulsa un barri per aturar l’expulsió de joves per lloguers desorbitats

PSC i JxCat demanen explicacions a Salut per l’anunci «electoralista» d’un nou centre a Barcelona

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

PSC i JxCathan demanat explicacions al conseller de Salut, Manel Balcells, pel recent anunci –que titllen d’«electoralista» – d’un futur equipament «d’alta resolució» a la comarca del Vallès Occidental.

En concret, el passat 17 de maig, Balcells va anunciar el compromís del seu departament de construir un equipament «d’alta resolució» al Vallès Occidental, un futur centre que oferirà cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor, hospitalització de dia, atenció urgent, proves complementàries i proves radiològiques.

El grup del PSC al Parlament ha registrat diverses preguntes a respondre per escrit, dirigides al conseller Balcells, a qui li pregunten per aquest projecte.

Els socialistes recorden que «entre 2006 i 2011 es van cedir els terrenys per part de l’Ajuntament de Rubí (Barcelona) per a la construcció d’un hospital entre Can Oriol i Can Sant Joan de Rubí, es va aprovar el Pla Funcional i es va posar nom a l’hospital, Vicenç Ferrer», per la qual cosa pregunten per què aquest projecte «encara no s’ha fet realitat».

Així mateix, pregunten si s’utilitzarà el terreny cedit per l’Ajuntament de Rubí el 2006 per a la construcció de l’hospital o si, en cas negatiu, la conselleria planeja un projecte nou amb una nova ubicació.

Notícies relacionades

També JxCat, que denuncia l’«ús electoralista que fa ERC del Departament de Salut» de la Generalitat, ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries al Govern sobre aquest i altres anuncis de similars característiques, segons ha explicat en un comunicat.

Abans d’iniciar-se la campanya electoral, el ple del Parlament ja va reprovar al conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, per comprometre’s a construir una nova residència per a gent gran a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), en un acte preelectoral amb el candidat d’ERC en aquest municipi, Gabriel Rufián