CITA AMB LES URNES

Pedro Sánchez a Saragossa: «Doblarem en 5 anys el nombre de vivendes protegides a Espanya»

El president del Govern central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es compromet amb la promesa de la candidata del PSOE a Saragossa per construir 1.500 vivendes a la capital aragonesa

Pedro Sánchez a Saragossa: «Doblarem en 5 anys el nombre de vivendes protegides a Espanya»
4
Es llegeix en minuts

La vivenda serà el «cinquè pilar» de l’Estat del benestar a Espanya. El president del Govern central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, continua apostant per les receptes per pal·liar les dificultats d’accés a la vivenda a Espanya en aquesta campanya electoral. En el míting central dels socialistes aragonesos, en un Auditori de Saragossa amb més de 1.700 persones, el president del Govern central s’ha compromès a doblar el nombre de vivendes protegides a Espanya en els pròxims cinc anys.

«Doblarem amb un 50% més el nombre de vivendes protegides en els pròxims cinc anys. Aquesta és la diferència amb el PP: ells parlen de sòl; nosaltres de dret a la vivenda. Ells parlen d’un bé amb el qual especular i nosaltres, de drets», ha dit Sánchez, davant un públic entregat en un acte en el qual no ha faltat cap representant de primera fila del socialisme aragonès, malgrat les discrepàncies que en alguns assumptes manté el president aragonès, Javier Lambán, amb el seu secretari general.

El president ha recordat la comparativa d’Espanya amb la mitjana europea per anunciar que la vivenda «serà la gran causa que emprendrem tots els governs socialistes». «Menys d’un 3% del total de l’oferta de vivenda del país és vivenda protegida. En la mitjana europea és del 9%; o més del 20% en economies nòrdiques».

«Serà difícil arribar a aquest 20% en poc temps, però la vivenda ha de ser la prioritat per arribar al 9% de la mitjana europea. És la gran causa que emprendrem tots els governs socialistes», ha assegurat Sánchez.

És més, el president Sánchez li ha deixat una promesa a l’alcaldable socialista. «La Lola comptarà amb tots els suports i els ressorts de l’Estat perquè faci realitat les 1.500 vivendes de protecció oficial», les que ha promès en aquesta campanya electoral.

Davant els seus, Pedro Sánchez ha tret el repertori econòmic per oposar el model del «progrés» del socialisme a la «derogació a tot» que representa el del PP.

El president del Govern central ha tret pit de l’augment del 47% del salari mínim, de la revalorització de les pensions a l’IPC, dels ertos, de la reforma laboral, de la llei d’eutanàsia, de la llei de vivenda o de l’excepció ibèrica, que ha permès «estalviar 5.000 milions» en les factures a tots els espanyols.

«Si tot això ho hem fet amb el vent en contra, imagineu-vos el que serem capaços de fer amb el vent a favor a Espanya, a Saragossa i a l’Aragó», ha començat en el míting Sánchez.

Espanya no va bé, però va millor

«No direm que Espanya va bé», ha dit, parafrasejant l’expresident José María Aznar. «Hi ha molta gent que té dificultats per arribar a final de mes, hi ha nens amb pobresa infantil, joves que han d’esperar als 35 anys per emancipar-se, dones que pateixen la desigualtat», ha reconegut Sánchez. «No direm que Espanya va bé, però sí que direm que a Espanya li va millor amb les receptes socialistes», ha recalcat Sánchez, que ha insistit a distanciar el model socialista del dels populars.

En una intervenció sense mencions a Bildu ni als atacs del PP per aquesta matèria després d’una setmana d’alta tensió per la inclusió d’exetarres en les llistes, Sánchez ha intentat girar full i marcar distàncies de l’estratègia dels populars.

Lambán sí que l’hi ha recordat, trencant així l’auguri del líder del PP d’Aragó, Jorge Azcón, que havia vaticinat que no s’atreviria a dir-l’hi a la cara a Pedro Sánchez. «Amb els hereus de la banda terrorista no s’ha de tenir cap relació. Però és abjecte, miserable i immoral la utilització que el PP fa del terrorisme i de les víctimes d’ETA. Sobretot per part d’un partit que de vegades ha pactat amb els hereus d’ETA. El cinisme del PP no té límits, i aquesta utilització miserable i perversa de les associacions de víctimes no només és immoral sinó que divideix la societat», ha retret el president aragonès.

Sánchez no ha gastat paraules en la polèmica que està marcant la campanya, però li ha dedicat al PP retrets per la seva política de «derogació» i «falta de projecte».

«El drama és que tenim una oposició que no té cap projecte: el seu únic projecte és derogar», ha llançat. «Feijóo ho diu tot d’amagatotis, però després té Isabel Díaz Ayuso que li marca el camí: que s’ha de derogar la reforma laboral, la de les pensions, la llei de vivenda... Acabaria abans el PP dient que derogaria el dret dels espanyols a tenir drets», ha dit, entre els crits aplaudiments del públic.

Notícies relacionades

«La derogació és la tornada a un passat al qual no volem tornar. Al PP volen tornar a l’Espanya del 2013, la de les retallades i la conflictivitat social.

Finalment, ha dit Sánchez, «el futur dona la raó al progrés malgrat els crits i les desqualificacions que fa la dreta». «L’última petició: que el 28 de maig votem futur a Saragossa, a Aragó i totes i cada una de les ciutats d’Espanya i d’Aragó. Si ho fem, el PSOE serà la principal força política», ha vaticinat.