Eleccions 28M

Els set candidats d’EH Bildu que van ser condemnats per delictes de sang renuncien a les eleccions

Es tracta de Jose Antonio Torre, Asier Uribarri, Lander Maruri, Begoña Uzkudun, Jose Ramón Rojo, Juan Carlos Arriaga i Agustín Muiños

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els set candidats d’EH Bildu que van ser condemnats per delictes de sang amb ETA renuncien a presentar-se a les eleccions i no assumiran, en cap cas, regidories als municipis després dels comicis del 28 de maig.

Es tracta de Jose Antonio Torre Altonaga, Asier Uribarri Benito, Lander Maruri Basagoiti, Begoña Uzkudun Etxenagusia, Jose Ramón Rojo González, Juan Carlos Arriaga Martínez i Agustín Muiños Díaz, que, en un text publicat a ‘Naiz’, recollit per Europa Press, fan públic aquest anunci de renúncia a les seves candidatures.

El partit no ha anunciat cap decisió respecte a la resta de condemnats per la seva vinculació amb la banda terrorista, 37 candidats més, segons un informe del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (Covite).

«No afegir més patiment al que ja hi ha hagut»

Notícies relacionades

«No afegir més patiment al que ja hi ha hagut»En la nota publicada, els set candidats asseguren que amb la seva renúncia pretenen no «afegir el més mínim patiment al que ja hi ha hagut». «Amb aquesta decisió ens volem dirigir en primer lloc a les víctimes d’ETA i, en general, a totes les persones que han patit en aquest conflicte, per mostrar així el nostre compromís perquè ni les nostres paraules ni les nostres accions afegeixin mai el més mínim patiment al que ja hi ha hagut», asseguren.

En el comunicat, asseguren que l’objectiu «de la polèmica» és «el de malmetre EH Bildu», formació que han desvinculat del seu passat terrorista: «No es pot afirmar que EH Bildu tingui per objectiu ratificar la nostra trajectòria anterior».

Els set candidats d’EH Bildu que van ser condemnats per delictes de sang renuncien a les eleccions

EFE / Gorka Estrada