Eleccions municipals 2023

El PP, Cs i Valents fan campanya amb policies de Jusapol i antivacunes en plena cursa electoral

El PP, Cs i Valents fan campanya amb policies de Jusapol i antivacunes en plena cursa electoral

Jordi Otix

3
Es llegeix en minuts
Gisela Macedo
Gisela Macedo

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona pel PP, Ciutadans i Valents s’han trobat aquest diumenge al migdia a la plaça Sant Jaume, en plena campanya electoral, per bolcar-se amb la protesta que han convocat sindicats de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, per reclamar que Catalunya es declari «zona d’especial singularitat» i que els agents que treballen aquí cobrin «incentius similars al país Basc». En aquesta modesta manifestació –a la qual s’hi ha presentat una trentena de persones, aproximadament–, Daniel Sirera, Anna Grau i Eva Parera han tingut el seu protagonisme i han mostrat el seu suport a les reivindicacions de JUSAPOL, JUPOL i JUCIL; en un moment en què Cs i Valents no entrarien al consistori barceloní, segons les enquestes, i que el PP obtindria tres regidors, un menys que Vox.

A les últimes municipals a Barcelona, les del 2019, la coalició de Ciutadans amb Barcelona Pel Canvi va obtenir un total de 6 regidors, mentre que el PP en va obtenir 2. El 28M, els vots de dretes hauran de repartir-se entre quatre partits: Vox, el PP, Cs i Valents, i aquests dos últims podrien quedar a fora, segons els sondejos. 

Davant la possibilitat que Vox sigui la formació que més es beneficiï d’una eventual caiguda de Cs, Sirera (PP) ha dit que farà «tot el possible perquè els antics votants de Cs vinguin al PP, que és d’on no se n’haurien d’haver anat mai» i ha assegurat que «l’únic vot útil de centredreta per fer fora a Colau és el del PP», ja que «pot ser un partit decisiu en el pròxim govern municipal».

Per la seva part, Anna Grau i Eva Parera han intentat donar un missatge d’optimisme davant els mals pronòstics.

Grau ha comparat les enquestes amb «l’horòscop» i ha dit no hi hem de creure, ja que, segons la seva opinió, «s’utilitzen per intentar dirigir el vot» i que és un tema amb què ens hem «passat de la ratlla» en aquest període electoral, cosa que ha afegit: «Res d’això ens acovardirà». Així mateix, l’alcaldable de Cs ha dirigit el seu discurs al votant indecís. En aquest sentit, ha destacat que «hi ha un important volum d’indecisos» a Barcelona, així com de gent que «necessita tornar a creure en la política» perquè «està cansada que l’enganyin». 

Finalment, Parera, davant una eventual «fuga de vots útils» de dretes cap al PP o Vox, ha declarat que «no hi ha més vot útil que aquell que fas a un programa en el qual realment creus», i ha assegurat que Valents és «l’única formació política» que no veu les municipals com «unes primàries de cara a les generals» i que, per això, el seu partit és l’indicat «per als barcelonins que volen ser la prioritat en les polítiques que es facin a l’ajuntament».

Protesta amb antivacunes

Notícies relacionades

Entre atencions a mitjans de comunicació, els tres candidats també s’han acostat als manifestants dels sindicats policials, que estaven concentrats amb una pancarta en la qual es podia llegir: «Policia Nacional i Guàrdia Civil, abandonats pel govern» i «Zona d’especial singularitat», referint-se a Catalunya, així com una bandera de la Policia Nacional i algunes banderes d’Espanya. Grau, fins i tot, ha pres la iniciativa de col·locar-se darrere d’ella junt amb els agents. La protesta, tranquil·la, ha acabat amb parlaments dels portaveus JUPOL i JUCIL i un «Visca la Policia Nacional, visca la Guàrdia Civil i visca Espanya». 

També han cridat l’atenció els cinc individus que, disfressats d’«espartans», amb capes vermelles, altaveu i micròfon, han anat també a donar suport als agents. Ja es van deixar veure en la protesta antiokupa de la Bonanova de dijous, i ells han sigut els que han acostat el micròfon als portaveus dels sindicats policials perquè facin els seus parlaments. Quan han acabat, els «espartans» han fet un altre discurs que ha començat amb un missatge antivacunes i ha acabat carregant contra els okupes de la Bonanova, en el qual no ha faltat un «¿Per què no els poseu tots a casa vostra?».