Eleccions municipals

Daniel Sirera, amb els lectors d’EL PERIÓDICO: «El PP podria empatar amb Colau, Collboni i Trias si em recolzen els votants de Cs, Vox i Valents»

  • Així estan les enquestes a Barcelona

  • ¿Qui guanyarà? Aquestes són les prediccions

Daniel Sirera, amb els lectors d’EL PERIÓDICO: «El PP podria empatar amb Colau, Collboni i Trias si em recolzen els votants de Cs, Vox i Valents»

JOAN CORTADELLA

4
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A una setmana per a l’inici oficial de la campanya electoral per a les municipals, i amb les enquestes posicionant el PP com l’únic partit del ‘constitucionalisme’ de dretes que té assegurada la seva entrada al consistori barceloní, l’alcaldable popular Daniel Sirera apel·la ja al vot útil. «Ja que els dirigents [de Cs, Valents i Vox] no han volgut fer un acord amb el PP, demano un acord amb els votants. Els dic que, si m’ajuden, podran tenir una representació forta a l’Ajuntament de Barcelona». En el cicle de conferències amb alcaldables organitzat per EL PERIÓDICO, celebrat dimarts al recinte modernista de Sant Pau, va defensar que si tots els simpatitzants d’aquests partits apostessin per la seva papereta el 28 de maig, «el PP es podria plantar amb un 18% dels vots, empatats amb Ada Colau, Jaume Collboni o Xavier Trias».

L’objectiu és que el seu partit torni a ser el representant del «constitucionalisme de dreta i centredreta», un títol que van cedir quan va entrar al terreny de joc Ciutadans i després Vox. Sirera espera recuperar el perdut i que «tots aquells que en el passat van votar el PP, tornin a casa en aquestes eleccions». Una meta que només es podrà aconseguir si la formació política «s’obre» i es converteix «en un gran partit català que aglutini gent de diferents sensibilitats». Preguntat per si aquest canvi passaria per recuperar el vessant més catalanista, va contestar: «Jo em considero una persona moderada. Em sento profundament català i profundament espanyol. Em sembla perfectament compatible».

Els pactes futurs

Però abans, la data del 28 de maig està assenyalada en vermell a l’agenda dels populars, i no només pels resultats que puguin treure, sinó per la geometria que es formi al consistori, on podrien ser «decisius». En aquest punt, Sirera va assegurar que no faran alcalde «ni Ada Colau ni Ernest Maragall» perquè se li fa «difícil elegir entre ensurt o mort». Sí que es va obrir a pactar amb Jaume Collboni o Xavier Trias, sempre que no posin la ciutat «al servei de Pedro Sánchez o de Carles Puigdemont». Una cosa que assegura que no li passarà a ell amb el seu partit. «Fa 35 anys que soc militant del PP, però en fa més que soc ciutadà. Em dec a Barcelona. Entre Barcelona i el meu partit, trio Barcelona», va remarcar, autoqualificant-se com a «independent».

L’alcaldable també va deixar clar que no donaria els seus vots «gratis» a ningú i que qualsevol acord passaria per assumir part del seu programa electoral. En aquest sentit, va traçar com a línies vermelles un increment dels agents de la Guàrdia Urbana, la instal·lació de càmeres de seguretat en els punts conflictius de la ciutat, una rebaixa d’impostos o reduir la burocràcia i que els comerços puguin obrir amb una simple «declaració responsable». En matèria urbanística, també va demanar estudiar el model actual de superilles i decidir quines es mantenen i quines es reverteixen, mentre va apostar per «treure» el tramvia de la Diagonal. «O l’aturem o serà una ciutat impossible. El caos serà brutal, amb un col·lapse semafòric salvatge», va apuntar durant la trobada. Finalment, sobre neteja, va assenyalar la necessitat de tancar un nou contracte i recuperar les 600 papereres que han desaparegut, tal com va assenyalar fa unes setmanes aquest diari.

Les propostes dels lectors

En l’acte organitzat per EL PERIÓDICO, i presentat pels periodistes Meritxell M. Pauné i Guillem Sánchez, també hi va haver lloc per a les propostes que lectors i experts van fer arribar a la redacció. Sirera va comprar 5 de les 10 propostes. Es va mostrar favorable a esponsoritzar la T-Casual per poder abaixar-ne el preu, a convertir locals comercials tancats en vivendes i a crear petits espais per a persones sense llar en lloc de grans albergs, tal com demana la Fundació Arrels. També va acceptar modificar les lleis per intentar evitar la multireincidència dels delinqüents i fer campanyes de pedagogia per intentar reduir el vandalisme o els grafitis.

En canvi, va rebutjar regular el turisme, crear un cens amb l’ADN dels gossos per multar els propietaris que no recullin els excrements de les seves mascotes o posar com a requisit una carrera universitària per accedir al cos de la Guàrdia Urbana.

Notícies relacionades

Durant l’acte, els lectors també van demanar mà dura contra els amos dels patinets, a la qual cosa Sirera va respondre comprometent-se a regular-ne l’ús, i es va oferir a estudiar la petició que hi hagi banys públics a la ciutat, tot i que va avançar que veu «complicat» implementar-los i mantenir-los.

Amb aquest acte, Sirera va donar el tret de sortida al cicle d’actes oberts a la ciutadania que EL PERIÓDICO organitza amb els principals candidats a l’alcaldia de Barcelona, amb motiu de les eleccions municipals del 28M.