Eleccions municipals 2023

El PSC celebra que Jaume Collboni ja té «un peu a l’alcaldia»

El candidat socialista proposa pràctiques remunerades per donar una primera oportunitat laboral a 1.400 joves

  • Tot el que està passant en aquesta campanya d’eleccions municipals, en directe

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

  • El PSC s’erigeix en l’alternativa «progressista» i d’«ordre» davant Colau: «Sí que es pot fer millor»

  • Els 5 reptes de Jaume Collboni en les eleccions municipals de Barcelona

El PSC celebra que Jaume Collboni ja té «un peu a l’alcaldia»

PSC

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Des de Nou Barris, el seu gran feu, el que no li ha fallat mai en unes municipals –a excepció del 2015, quan van irrompre els Comuns–, el PSC s’ha declarat guanyador de la batalla del 28 de maig a Barcelona. Jaume Collboni, al galop del que pronostiquen les últimes enquestes, ha pujat a l’escenari fent amb els dits la v de victòria. Tota una gosadia quan només han transcorregut tres dies dels 15 que té la campanya i la borsa d’indecisos és tan gran com decisiva. Però aquesta vegada, asseguren des de la maquinària electoral socialista, no és un desideràtum, sinó que presumeixen de tenir cada vegada més dades al seu favor. «S’hi respira victòria», insisteixen amb indissimulat optimisme.

Notícies relacionades

«És un tots contra Collboni, un tots contra el PSC. I això és perquè tenim un peu a l’alcaldia. Ens falta posar-hi l’altre peu», ha proclamat el candidat, sabent que amb un empat tècnic a tres es portarà el gat a l’aigua qui aconsegueixi desmarcar-se amb un clar avantatge. Aquesta vegada ha sigut el ministre de Cultura i president del PSC, Miquel Iceta, qui ha corejat el seu nom al míting i ha reclamat una «victòria àmplia i contundent» per configurar un govern «estable i fort». Tothom sap que, independentment de qui quedi primer, l’aritmètica de pactes enviarà des del moment en què es tanquin les urnes.

Collboni intenta esprémer el vent a favor que suposa haver aconseguit que el marc de la campanya no sigui cosa de dos –Ada Colau i Xavier Trias–, sinó de tres, i anima les seves tropes sota el clamor que ben aviat Barcelona tornarà a tenir una alcaldia socialista. «Per això els nostres competidors estan una mica nerviosos», ha assegurat. I tot seguit ha afegit que no caurà en la provocació i que pensa respondre a cada «atac» amb «propostes i solucions» perquè la ciutadania està «cansada i fatigada» de la política que es fa a la contra.