Eleccions municipals

Sirera entra al cos a cos amb Collboni i li critica no tenir «cap credibilitat»

  •  Última hora sobre l’inici de la campanya electoral

  • ¿Qui guanyarà les eleccions?

Sirera entra al cos a cos amb Collboni i li critica no tenir «cap credibilitat»

Laura Fíguls / ACN

2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segon dia de campanya i el candidat del PP, Daniel Sirera, ja ha decidit entrar al cos a cos amb l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni. Conscient que té una frontera de vots amb els socialistes, Sirera s’ha presentat aquest divendres davant els mitjans com «l’única garantia de canvi» a la ciutat. En aquest sentit, ha assegurat que Collboni no té «cap credibilitat» quan diu que no farà alcaldessa Ada Colau, després de formar part del seu govern, i que tampoc la té Xavier Trias, perquè el 2015 va renunciar a presentar-se a la investidura i va permetre l’arribada al poder dels Comuns.

Sirera ha fet aquestes declaracions al passeig de Gràcia, on s’ha citat amb els representants dels comerciants per abordar la situació del sector. Estava acompanyat del vicesecretari d’Organització del Partit Popular, Miguel Tellado, que ha tornat a insistir en el vot útil. «Votar Ciutadans és llençar el vot a les escombraries, votar Valents és llençar el vot a les escombraries, votar Vox és llençar el vot a les escombraries, i beneficia el vot independentista i populista», ha afirmat en aquest sentit. També ha aprofitat la seva visita a Barcelona per presentar Sirera com «el representant de Feijóo» a la ciutat i per assegurar que té tot el suport de la direcció del partit.

Notícies relacionades

En termes més de ciutat i de programa electoral, Sirera ha insistit que la ciutat necessita «més seguretat, més policia, més mitjans per a la Guàrdia Urbana i més seguretat jurídica», així com també ha reafirmat la seva aposta per al turisme «de qualitat». Justament, en un dels carrers de la capital que reben més turistes, ha defensat posar una «alfombra vermella» als visitants. També s’ha referit a la problemàtica de les okupacions, l’endemà de les protestes a la plaça de la Bonanova organitzades per Vox i l’empresa Desokupa, i ho ha fet per acusar Ada Colau de defensar aquest col·lectiu. «És molt greu que defensi els okupes i que digui que està orgullosa d’haver sigut una okupa», ha assenyalat.

Finalment, Sirera ha volgut treure ferro al fet que l’exregidor del PP Òscar Ramírez hagi decidit abandonar el partit i ha recordat que no forma part de l’actual llista dels populars a l’ajuntament. Els populars van oferir un lloc en la candidatura a Ramírez, però no era en un lloc de sortida, i aquest ho va rebutjar.