Eleccions municipals

Anna Grau copia el nu d’Albert Rivera per evitar la desaparició de Cs a Barcelona

  • Així estan les enquestes de les eleccions municipals a Barcelona 2023

  • ESPECIAL MULTIMÈDIA | Les batalles electorals del 2023

Anna Grau copia el nu d’Albert Rivera per evitar la desaparició de Cs a Barcelona
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb les enquestes en contra, que deixen Ciutadans fora de l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldable Anna Grau ha traçat una campanya que busca cridar l’atenció i no passar desapercebuda. I amb aquesta idea s’ha dissenyat el cartell de campanya. Un nu parcial de Grau, que recorda el cartell amb què va irrompre Albert Rivera en les eleccions al Parlament del 2006.

«Volem tornar al quilòmetre zero de Ciutadans, renovar els nostres vots amb la societat catalana. No tenim res per amagar i ho tenim tot per oferir», ha afirmat Grau en la presentació de la imatge que a partir d’aquest dijous i durant els pròxims 15 dies es podrà veure als carrers de la capital catalana.

Segons l’alcaldable taronja, el seu partit va néixer per «transformar» i per «donar veu als que no estaven representats» ni «per la política del 3%» ni «per la falsa esquerra» ni per «una dreta fallida». I assegura que aquest continua sent el seu objectiu.

Notícies relacionades

Malgrat que les enquestes no donen bons auguris a la formació –la situen lluny del mínim del 5% de vots per obtenir representació–, la candidata s’ha mostrat optimista i creu que ho poden revertir de cara al 28 de maig. «Hem d’aixecar això, podem aixecar això i aixecarem això», ha conclòs Grau.

Ciutadans es va presentar per primera vegada en les eleccions al Parlament del 2006 i ho va fer també amb un nu del candidat Albert Rivera, en el seu cas de cos sencer, tot i que tapant-se el genitals amb les dues mans. El cartell electoral que tant va cridar l’atenció anava acompanyat del missatge: «Ha nascut el teu partit. Només ens importen les persones. No ens importa on vas néixer. No ens importa la llengua que parles. No ens importa quina roba vesteixes. Ens importes tu».