Okupació

Anna Grau agraeix el desplegament de Mossos a la Bonanova i els demana acudir-hi «més sovint»

  • Els Mossos no deixaran que Desokupa actuï en l’okupació de la Bonanova

  • Batlle demana unificar els desnonaments de dos immobles okupats a la Bonanova

Anna Grau agraeix el desplegament de Mossos a la Bonanova i els demana acudir-hi «més sovint»

Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La candidata de Cs a l’Alcaldia de Barcelona, Anna Grau, ha agraït el desplegament dels Mossos d’Esquadra aquest dimarts a la tarda a la plaça de la Bonanova davant la previsió de protestes de signe contrari per l’ocupació dels edificis del Kubo i la Ruïna, i els ha demanat que hi acudeixin «més sovint i sobretot per desallotjar d’una vegada» aquestes finques.

Ho ha dit en declaracions als periodistes al protestar a la plaça per tercer dimarts consecutiu, i ha criticat que els edificis estan ocupats des de fa 15 anys per «ocupes molt agressius, molt bel·ligerants, no té cap altre nom que el de delinqüents».

Ha demanat desallotjar els edificis per evitar «escenes de violència i de tensió com la que suporten diàriament els veïns d’aquest barri», on les persones que ocupen els edificis suposadament han atacat veïns i caminat pel carrer amb destrals i barres de ferro, segons ella.

Notícies relacionades

Ha assegurat que la policia no ha acudit davant aquest tipus d’incidents –«perquè la policia hi acudeixi hem de venir nosaltres»–, per la qual cosa ha reclamat presència policial més freqüent.

«Els ocupants del Kubo i de la Ruïna han fet més que mèrits per ser detinguts aquí i ara, han amenaçat de mort el veïnat i han agredit objectivament», i ha recordat que aquest mateix dimarts ha enviat una carta al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, demanant que els Mossos desallotgin aquests edificis.