Eleccions municipals

Sirera aposta per posar una «alfombra vermella» al turisme i estendre’l a tots els barris

  • Així estan les enquestes de les eleccions municipals a Barcelona 2023

  • ESPECIAL MULTIMÈDIA | Les batalles electorals de 2023

Sirera aposta per posar una «alfombra vermella» al turisme i estendre’l a tots els barris
2
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Al turisme, alfombra vermella i banda de música». Així s’ha expressat l’alcaldable del PP,Daniel Sirera, aquest dilluns des de la Rambla després de destacar que un 15% de PIB de la ciutat prové d’aquest sector. Just la setmana que comença la campanya electoral i en contraposició al model d’Ada Colau –que assegura que és de «decreixement» i «contra el progrés»–, Sirera ha afirmat que els populars lluitaran per tenir un «turisme de qualitat» i «multicèntric». En aquest sentit, ha apostat perquè s’«estengui com una taca d’oli per tots el barris de la ciutat», perquè comerços i restauració d’aquestes zones també «se’n beneficiïn» i el centre estigui menys «massificat».

En aquest punt, ha posat com a exemple ciutats com Londres, on hi ha activitats turístiques a diverses zones de la capital, i ha demanat no «culpar» els visitants de tots els problemes que té la ciutat. «Barcelona serà turística o no serà», ha afirmat des d’un dels punts més freqüentats i on arriben tot els creuers, un model que considera que no s’hauria de limitar –com proposen els Comuns– perquè «deixa diners» a la capital.

Sirera s’ha deixat acompanyar pel president de la Xunta de Galícia, Alfonso Rueda, a qui ha posat com a referent de la política que considera que necessita Barcelona. En aquest sentit, ha posat en valor la «bona política» del PP en aquesta comunitat, primer amb Alberto Nuñez Feijóo com a president de la Xunta durant 13 anys i ara amb Rueda. Assegura que el seu model passa per «governar per a tothom sense sectarismes». I considera que això no ho fan ni el PSC ni Junts, als quals acusa de posar Barcelona «al servei de Pedro Sánchez i de Carles Puigdemont», respectivament. «Si el PP és decisiu, Barcelona estarà al servei dels barcelonins», ha afirmat, entrant ja en el cos a cos amb els dos partits que considera que comportaran una frontera de vots.

Notícies relacionades

Sirera i Rueda han passejat per la Rambla i han visitat un centre gallec, des d’on han volgut agrair als 70.000 gallecs que calculen que viuen a la ciutat per «treballar molt perquè Catalunya sigui com és». «Han vingut per fer la millor ciutat del món, tot i que amb el pitjor Govern de la història», ha etzibat Sirera, que ha lamentat també que diverses empreses gallegues van marxar «pels embolics del procés».

Finalment, sobre les incidències de Rodalies, especialment per les afectacions de la línia R2, que trigarà un mes a solucionar-se, Sirera ha demanat a Pedro Sánchez que es prengui la problemàtica «seriosament» després de «massa anys de problemes i avaries constants». No obstant, s’ha mostrat contrari del «traspàs» a la Generalitat, com demana el Govern des de fa anys. «No crec que sigui la solució. Tot el que toca la Generalitat deixa de funcionar», ha conclòs.