MADRID

Ayuso acusa Bolaños de «provocar» i voler «rebentar» els actes del Dos de Maig

Justifica el problema de protocol dient que el ministre no hi havia sigut convidat

2
Es llegeix en minuts

Isabel Díaz Ayuso ha acusat obertament aquest matí el ministre de Presidència, Félix Bolaños, de «voler rebentar» la festa del Dos de Maig i acudir als actes organitzats per la Comunitat de Madrid malgrat «no» haver-hi sigut convidat per «crear mal ambient». Resumit i directe: «El senyor Bolaños ve a provocar».

El missatge no és nou, ja que durant tot el dia d’ahir fonts pròximes a la presidenta en el Govern regional o en la direcció del PP de Madrid van insistir que el ministre sabia que no hi havia sigut convidat i que, per tant, no tindria lloc a la tribuna de l’acte cívic militar junt amb la ministra Margarita Robles o el cap de l’oposició, Alberto Núñez Feijóo. Ayuso havia evitat fins ara fer declaracions i barrejar el seu paper institucional com a presidenta de l’Executiu autonòmic amb crítiques i un llenguatge més propis de la campanya, però aquest matí ho ha verbalitzat en una entrevista en la cadena SER, i ho ha repetit dos cops: «Al senyor Bolaños li vam dir amablement que no hi estava convidat. Va venir, segons el meu parer, en qualitat de provocació».

I, una vegada acusat el ministre, ha ampliat el focus de Bolaños a Pedro Sánchez, que és a qui vol en la seva batalla electoral. «El que no pot el Govern és avassallar-ho tot. Ens estem acostumant que el president del Govern decideixi fins i tot el preu de la vivenda. Ens estem acostumant que el president del Govern arrasi amb tot i que faci el que li dona la gana a tot arreu». 

La presidenta entén que el Dos de Maig és una festa autonòmica, malgrat la seva repercussió nacional i malgrat que el que es festeja és, sí, l’aixecament de Madrid contra els francesos, però no només això, ja que va ser l’inici precisament d’un alçament nacional que va derivar en la guerra de la independència. En aquesta argumentació regional justifica la dirigent madrilenya el seu protagonisme i no voler donar més pes al Govern nacional.

Notícies relacionades

«Hem tractat el Dos de Maig com si fos una festa nacional. Se’ns exigeix rendir-nos i ni tan sols som escoltats», ha afirmat Ayuso, per continuar així: «Estem donant per normal que la presència d’un ministre sigui el més habitual, perquè el Govern així ho decideix».

«No tot és Sánchez. Que hagués vingut el president i hauria presidit l’acte», s’ha queixat en un moment de l’entrevista, tot i que prèviament havia reconegut que el president de l’Executiu no hi havia sigut convidat, i ha puntualitzat que l’any passat sí que se li va proposar acudir a l’acte i va rebutjar la invitació i va delegar precisament en Bolaños.