Visita privada

El Govern nega que Aragonès mirés de trobar-se, sense èxit, amb Obama aquest cap de setmana

  • Els Obama i els Spielberg visiten per sorpresa el monestir de Montserrat

  • Visita al Moco abans del concert: l’agenda dels Obama i els Spielberg a Barcelona

El Govern nega que Aragonès mirés de trobar-se, sense èxit, amb Obama aquest cap de setmana

Abadía de Montserat

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès no va demanar a l’expresident dels Estats Units Barack Obama celebrar cap mena de trobada aquest cap de setmana. Una font del Palau de la Generalitat va complementar així les paraules que, pocs minuts abans, havia pronunciat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en les quals va assegurar que hi havia hagut contactes, però que «no van fructificar».

«Si hagués sorgit la iniciativa, en el curs del contacte constant que vam mantenir amb les autoritats nord-americanes, és obvi que hauríem estat encantats de veure’ns amb Obama», detalla aquesta veu abans de sentenciar: «Però érem conscients del caràcter privat del viatge i vam mirar de no envair la seva agenda».

L’exlíder nord-americà va viatjar a Barcelona per assistir a l’inici del ‘tour’ europeu de Bruce Springsteen i, durant la seva estada a Barcelona, va aprofitar per visitar, també, l’abadia de Montserrat.

Notícies relacionades

«Hi va haver col·laboració des del primer moment», assenyala aquesta font en la línia del que va dir Plaja, que va asseverar que el diàleg amb el Consolat dels Estats Units havia sigut constant». Ens en vam posar a disposició i érem conscients des del primer moment que era una visita privada i no institucional i es va respectar. Com no podia ser de cap altra manera. I que per això, respectant i sabent de la privacitat, i que ja estàvem col·laborant en tot moment, no es va plantejar ni es va proposar una trobada institucional», desenvolupa aquesta veu a EL PERIÓDICO.

«És obvi que estàvem en contacte, per exemple, per tots els assumptes relatius a la seguretat i als Mossos», assenyala aquesta veu, que treu ferro a la incipient polèmica.